Zijlader niet ten koste van vast personeel

12 juli 2017 om 00:00 Voorpagina

ODIJK/WERKHOVEN Door de inzet van de zijlader zet RMN geen vast personeel aan de kant. Vervanging van vuilnismannen door een grijparm op de wagen gaat ten koste van ingehuurde krachten.

Agnes Corbeij

Sinds twee weken wordt in Werkhoven en Odijk de zijlader gebruikt om vuilnis op te halen. Dit scheelt RMN kosten, omdat ze geen vuilnismannen in hoeven te huren. Deze medewerkers waren nooit in vaste dienst, maar werden ingehuurd. De totale werkgelegenheid daalt dus wel, maar niet binnen RMN. Voor de chauffeur wordt het werk iets anders, maar niet moeilijker, aldus RMN.

De zijlader wordt ingezet in een deel van Odijk en Werkhoven. Niet in Bunnik, zoals vorige week in deze krant vermeld werd. Dit heeft te maken met de opzet van de dorpen. Volgens RMN is er in Odijk en Werkhoven genoeg ruimte om de kliko's naast elkaar te zetten, wat nodig is voor de zijlader. In het centrum van Bunnik zou dat lastig worden.

RMN is tevreden over de eerste weken. Een woordvoerder: "De werkvoorbereider is zeer positief te spreken over de bereidwilligheid van de inwoners van Odijk en Werkhoven. Veel minicontainers stonden vorige week al goed aangeboden, en goed voorbeeld doet volgen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie