Beursvloer en zorgsymposium komen er weer aan

12 juli 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Krachtig Krommerijn heeft verschillende activiteiten in het verschiet. Op 6 september wordt de beursvloer weer georganiseerd, dit keer in het Postillion hotel. In de Landgoederij organisert Krachtig Krommerijn op 4 oktober samen met stichting Organisatie Wijkgerichte Zorg (OWZ) het tweede symposium over lokale zorg. De grootste wens van Krachtig Krommerijn blijft echter nog een lastige: een ontmoetingscentrum in het dorp.

Agnes Corbeij

Krachtig Krommerijn doet al jaren haar best om de vele organisaties, bedrijven en de gemeente in Bunnik, Odijk en Werkhoven aan elkaar te verbinden. Tijdens de vorige beursvloeren, in 2013 en 2014, werden dan ook vele matches gemaakt. Bedrijven gaven aan organisaties te willen helpen met bijvoorbeeld klussen, drukwerk of een rondeiding. De organisaties stelde daar kennis, gezelligheid of soms een appeltaart tegenover.

Vorig jaar organiseerde Krachtig Krommerijn voo rhet eerst het zorgsymposium, met als doel de lijntjes tussen nuldelijns en eerstelijns zorg korter te maken. Femke Dotman: "Er zijn in onze gemeente zoveel vrijwilligersorganisaties die heel ondersteunend werken voor de eerstelijns zorg, zoals de huisarts. Maar dat kan nog veel beter. Huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers weten niet altijd wat er allemaal mogelijk is."

In de krant van komende week vertellen Aad Verhey en Femke Dotman uitgebreider over hun plannen voor het komende jaar. Daarbij gaan zij ook in op het grootste probleem, huisvesting. Verhey: "Als het komend jaar niet lukt om een ontmoetingscentrum te creëren in het dorp zelf, wordt het wel heel lastig om alle activiteiten die in de startblokken staan, te organiseren. Dat sterven burgerinitiatieven een stille dood."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie