Ondertekening en start Energieke Regio Kromme Rijnstreek

3 juli 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op maandag 3 juli werd Energieke Regio Kromme Rijnstreek gelanceerd. De intentieverklaring is hiervoor ondertekend door alle betrokken partijen, te weten de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede, Economisch Platform Houten, Bunnikse Handel en Industrie Kring, Ondernemerskring Wijk bij Duurstede, Rabobank Rijn en Heuvelrug, en de Stichting Energieke Regio.

Wie wil er geen energie besparen?

Er is heel veel te winnen met energiebesparing bij bedrijven en organisaties! Veel gebouweigenaren weten echter niet waar te beginnen. Ook is de onbekendheid met de financiële voordelen van verduurzaming groot. Tijd voor actie, tijd voor Energieke Regio Kromme Rijnstreek! Op 3 juli werd dit gelanceerd en hebben de partners hiervoor de intentieverklaring ondertekend. De locatie van de lancering was Hoogenraad Veehouderij BV, zij hebben zelf de intentie om te gaan verduurzamen de komende jaren, o.a. via het collectief Zonnig Kromme Rijn voor zonne-energie op 30 agrarische daken. Hiermee wordt duidelijk dat Energieke Regio Kromme Rijnstreek de samenwerking aan wil gaan met lokale initiatieven die actief zijn in de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede.

Energieke Regio helpt te verdienen aan duurzaamheid!

In het Kromme Rijngebied wordt met lokale adviseurs en deelnemers een Energieke Regio-community opgebouwd. De adviseurs geven onafhankelijk advies over de verduurzamingskansen van elk deelnemend bedrijf. Hiermee worden ondernemers geholpen om te verdienen aan duurzaamheid. Naast de financiële voordelen wordt ook gekeken naar comfortverbetering. Vanaf het najaar 2017 zullen de eerste ondernemers de mogelijkheid krijgen om deelnemer te worden aan Energieke Regio.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie