BO!NK Theaterschool sluit seizoen met drie voorstellingen

3 juli 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Na maanden voorbereidingen was zaterdag 1 en zondag 2 juli het moment daar dat de leerlingen van de BO!NK Theaterschool hun opgedane theaterkennis in de vorm van een eindvoorstelling presenteerden aan familie en vrienden. De drie voorstellingen zijn de officiële afsluiting van het theaterseizoen 2016 / 2017.

Opleidingsjaar 3 nam het publiek op zaterdag 1 juli mee naar een donkere en mysterieuze wereld. 'Freakshow' liet de zaal op het puntje van hun stoel zitten. "De clown deed mij rillen en kanaliseerde perfect zijn emoties in zijn rol", aldus de vader van Froukje (15 jaar), één helft van de Siamese tweeling. De leerlingen hadden zelf hun eigen karakters gecreëerd en elementen van de bewegingsstukken gemaakt. 'Freakshow' combineerde spel, beweging en zang tot een hoog niveau van theatermaken en deze tevens uit te voeren.

Op zondag 2 juli was het de beurt aan de leerlingen van Opleidingsjaar 1 die de voorstelling 'Verboden musicals'' presenteerden. Zij namen het publiek mee langs zelfbewerkte versies van grote musicalklassiekers. "Wat heb ik zitten lachen! Ik heb genoten van de voorstelling", vertelde Cindy Lots, de moeder van Frank (11 jaar).

De ouders en vrienden van Opleidingsjaar 2 stonden al klaar om de laatste voorstelling te aanschouwen.'#Leukgenoeg', een voorstelling over sociale media en vooral de keerzijde hiervan. Hierbij kwamen de thema's cyberpesten, heb ik wel genoeg likes en de eigenwaarde, zelfvertrouwen, aan bod. Ook in deze voorstelling hadden de leerlingen een persoonlijke inbreng. "Wat heb ik intens naar de voorstelling gekeken. Zelf zie ik de groei die mijn zoon, maar éénieder, doormaakt tijdens Opleidingsjaren van de BO!NK Theaterschool!" aldus de moeder van Wessel (14 jaar), Alstje.

EVEN UITGESPEELD De leerlingen, docenten en vrijwilligers van de BO!NK Theaterschool gaan genieten van een welverdiende zomervakantie. In augustus gaat de school weer van start met een nieuwe seizoen. Op 25, 31 augustus en 1 september 2017 vinden de proeflessen plaats voor zowel de Trainingsjaren als de Opleidingsjaren. De BO!NK Theaterschool blijft groeien, waardoor de lessen naast de vaste vrijdagen, nu ook op de donderdagen worden aangeboden. Nieuw is ook 'Theaterkriebels', voor kinderen vanaf 5 tot 7 jaar! Kijk voor de actuele lesinformatie en brochure op de website www.boinktheater.nl/school.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie