Outletland verdwijnt uit Odijk

5 juli 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK Kinderkleding- en schoenenwinkel Outletland vertrekt zeer waarschijnlijk per 1 oktober uit Odijk. Twee jaar geleden was hier al sprake van en sindsdien bleef het vertrek een hardnekkig gerucht. Nu vertelt eigenaar Vincent van Laar dat de winkel in principe verdwijnt.

Agnes Corbeij

Outletland heeft verschillende vestigingen. De vestiging in Odijk opende ruim tien jaar geleden. De winkel trekt publiek uit de wijde omtrek, maar de loop neemt af. "We merken dat mensen liever de gezellige drukte opzoekt dan het rustige dorp." Outletland heeft verschillende tijdelijke winkels gehad, onder meer in Woerden, Woudenberg, Veenendaal, Utrecht Overvecht en Nieuwegein CityPlaza. Deze maand opende de nieuwste vestiging op de boulevard van Scheveningen. "Op dergelijk plekken loopt het beter."

Eigenaar Vincent van Laar liep geregeld door het dorp en was herkenbaar aan zijn korte broek, ongeacht het weertype. Sinds hij betrokken was bij een auto-ongeval anderhalf jaar geleden, is hij uit de running. Van Laar: "Het ongeluk heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op mijn leven, zowel zakelijk als privé. Ik was gewend alles zelf te regelen en te organiseren. Nu moet ik noodgedwongen alles uit handen geven." Toch blijft hij positief. "Ik heb mij nog nooit uit het veld laten slaan, dus houd ik zoals altijd goede moed."

Twee jaar geleden besloot Van Laar te vertrekken uit Odijk met Outletland. "Toen besloot ik toch nog tijdelijk te blijven." Maar nu is hij vrij zeker van vertrek. "In principe verruilt Outletland per 1 oktober 2017 Odijk voor een andere locatie. Op dit moment is nog onbekend welke plaats dat gaat worden. Medio september verwacht ik dat er definitief meer duidelijk is."

De lege plek in de Passage zal worden ingenomen door een kapper. Zowel in Odijk als in Scheveningen is inmiddels de 'Super Summer Sale' gestart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie