Loop Bunniks Mooiste als team

5 juli 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Sinds vorig jaar is naast de individuele afstanden 6 en 12 kilometer ook de 6 kilometer teamloop ingevoerd bij Bunniks Mooiste. In 2016 werd de wisselbeker mee naar huis genomen door het team van Werkhoven loopt. Ook dit jaar doet een aantal teams een gooi naar de beker voor deze teamprestatie.

Agnes Corbeij

Een team bestaat uit vier, vijf of zes lopers en de vier beste tijden tellen mee voor de teamscore. Iedereen mag zich hiervoor opgeven, of je nu familie bent, buren, vrienden, collega's of sportmaten. Het winnende team gaat naar huis met de speciaal door juwelier Jumelle gemaakte wisseltrofee. Die staat nu dus nog in Werkhoven.

CALIBRIS Een van de deelnemende teams is dat van Calibris Advies uit Bunnik. Calibris Advies is een sociale onderneming voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, leerlingen, medewerkers en organisaties. Nooit eerder deden zij gezamenlijk mee aan een sportevenement. Anne Marie Bas is senior adviseur: "Als Calibris Advies bestaan we nog niet zo lang, we zijn een doorstart van het voormalige Calibris."

Het hardloopteam is ruim, het bestaat uit vijf directe collega's, twee kinderen van de directeur en een oud-collega. "Maar er komen ook collega's met spandoeken om ons aan te moedigen, en iemand geeft massages, dus uiteindelijk zijn we met een hele grote groep. We wilden gewoon eens iets anders samen doen dan werk, informeel. Waarom dan geen hardloopwedstrijd in hetzelfde dorp?"

PLEZIER Het niveau van de hardlopers is heel wisselend. "We gaan nog een aantal keer samen trainen, maar we gaan niet in de eerste plaats voor de winst. We zullen elkaar over de streep helpen. Na afloop gaan we met zijn allen uit eten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie