Jongeren willen een skatepark

5 juli 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK Jongeren uit de gemeente Bunnik zijn samen met Jongerenwerk De Schoudermantel bezig met het creëren van een sportieve jongeren ontmoetingsplaats naast De Schoudermantel. Daar staat nu een half-pipe die aan vervanging toe is. De jongeren zoeken sponsoren om hun droom te realiseren.

Agnes Corbeij

De half-pipe staat al een jaar of tien schuin achter het gemeentehuis, naast de Schoudermantel, in Odijk. Die is aan vervanging toe. Coördinator Andreas Geursen: "Hij wordt niet veel gebruikt, omdat hij vrij hoog is. Ook is hij niet veilig meer, er komen kinderen vanaf met splinters in hun handen." Al anderhalf jaar wordt nagedacht over een vervanging voor de half-pipe.

Een aantal maanden geleden kwam Andreas in aanraking met een aantal skatende jongeren uit Bunnik. "Er werd daar geklaagd over overlast." Twan, Kars, Julius en Justijn skaten wel eens op het plein naast Prikkebeen in Bunnik. Kars: "We skaten over zo'n randje. Dat maakt geluid." Er zijn in de gemeente Bunnik weinig mogelijkheden voor skaters. Twan: "We gaan naar het Griftpark in Utrecht of naar Zeist, omdat dichterbij niks is."

ONTWERP Daar willen Andreas en zijn collega Hasan Touh iets aan veranderen. Daarom zijn ze samen met de jongeren, de gemeente en de buurtsportcoach een plan gaan ontwikkelen. Andreas: "Samen zijn we tot een plan gekomen voor een activiteitenplek voor jongeren, waar een skatepark het centrale onderdeel vormt."

Niet alleen skaters kunnen hier terecht. "Er is in Odijk ook een groep jongeren die veel stept. Ook zij kunnen terecht in dit activiteitenpark." Naast een aantal kleine obstakels om vanaf, over, of tegenaan te skaten, staan ook een bootcamptoestel en een overdekte Jongeren Ontmoetings Plek ingetekend. Andreas: "Het kan zich geleidelijk ontwikkelen. Als er genoeg geld is om de skateonderdelen aan te schaffen, gaan we van start."

GELD Het gehele plan kost zo'n 55.000 euro. De gemeente Bunnik heeft al aangegeven de ondergrond en verlichting van 20.000 euro te willen bijdragen. Ook ligt er een aanvraag bij het Bunnik Aan Zet Fonds. Daarnaast hopen de jongeren dat bedrijven bij willen dragen. De mogelijkheid bestaat om een skateonderdeel te adopteren, waar de naam van het bedrijf op kan komen.

Skaten is voor de jongeren een ontspannen bezigheid. Justijn: "We skaten elke dag, na schooltijd. Ik weet niet waarom. Het is gewoon leuk." Julius: "Het zou erg fijn zijn als we dichter bij huis beter konden oefenen." Andreas: "We hebben hier al een voetbalkooi en het voetbalveld. Met het skatepark kan dit stukje midden in de gemeente een nog mooiere plek worden, waar jongeren kunnen samen komen en ontspannen. Hier heeft niemand er last van."

GIFT Iedereen die een gift wil doen kan deze kwijt op rekening NL27INGB0002917100, t.n.v Stichting Jeugdwerk Bunnik onder vermelding van 'gift skatepark'. De gift is aftrekbaar. Ook  zijn de jongeren van harte bereid het plan te komen presenteren. Naam daarvoor contact op via 06-24840312 of coordinator@schoudermantel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie