Laat je rijden en helpen

28 juni 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK De inwoners van Odijk weten de Chauffeur en Helpende Hand goed te vinden. Er komen zoveel aanvragen binnen dat het team van coördinatoren inmiddels uitgebreid is naar vijf enthousiaste vrijwilligers die dagelijks hun best doen om de vraag en het aanbod zo goed mogelijk aan elkaar te koppelen.

Leden van de Huiskamer van Odijk kunnen vrijwel altijd een beroep doen op de Chauffeur van Odijk. Dat geldt als je niet zelfstandig met eigen auto of het openbaar vervoer kan reizen en niemand in de naaste omgeving als chauffeur in kan springen. De reden kan uiteenlopen van het gebrek aan een rijbewijs, een gebroken been of slecht zicht. De vrijwilligers van de Huiskamer van Odijk hebben inwoners van Odijk al afgezet bij het ziekenhuis in Zeist of Utrecht, familie in Bunnik, de kerk of bijeenkomsten van de Zonnebloem.

Ook bij de Helpende Hand komen leuke verzoeken binnen die de vrijwilligers enthousiast oppakken. Zo werden er lampen vervangen, een printer geïnstalleerd, het tuinpad sneeuwvrij gemaakt en boodschappen gedaan bij ziekte. Het uitgangspunt bij de Helpende Hand is dat de klus zonder specialisme of gereedschap in principe binnen een uur uitgevoerd moet kunnen worden én dat niemand in de naaste omgeving kan helpen.

CONTACT Heb je zelf een klusje uit te voeren of wil je gebruik maken van de chauffeur van Odijk? Dan is de Huiskamer te bereiken op 06-20345209 of per mail via helpendehand@huiskamervanodijk.nl of chauffeur@huiskamervanodijk.nl. Ook in de zomer is de Huiskamer te bereiken, al kan het dan iets langer duren voordat er een match gemaakt is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie