Luddevedu

21 juni 2017 om 00:00 Nieuws

Het is uit. En jij hebt het uitgemaakt. Acht jaar waren we samen en nu is het over. Waarom zijn we aan de kant gezet, Hans Martijn? Waarom heb je ons keihard gedumpt voor een oude vlam? Ik kan het nog steeds niet geloven. Tuurlijk, we hebben het niet altijd gemakkelijk gehad. Maar we hebben elkaar toch altijd gesteund, ook in moeilijke tijden? Nu verlaat je ons ineens voor die ander en laat je Bunnik achter met de vraag of het misschien aan ons lag.

Zaterdag waren we nog gewoon samen, op de Bunnik Fair. Toen was alles nog koek en ei. Toen hebben we samen rondgelopen, gelachen, aangemoedigd en geparticipeerd. Ik zie nog hoe enthousiast je was; handenschuddend, zwaaiend, praatjes-makend en met ónze ketting om je nek. Dat was toch ook 'trots, D'RAN, eerlijk, samen en genieten'?

Nauwelijks twee dagen later keer je ons de rug toe. En voor wie? Voor een provinciaaltje, een middenmoter!

Weet je Hans Martijn, stiekem wisten we wel dat je af en toe vreemd ging. Als je het over 'noaberschap' hebt in een Bunnikse nieuwjaarstoespraak, dan weten wij heus wel hoe laat het is! En het bleef niet bij één keer. Je uitstapjes naar Doetinchem om er te flirten met de plaatselijke voetbalclub werden steeds frequenter. Als je ging, dan kwam je pas laat thuis, dolenthousiast met een blauw-witte sjaal en een blauwe neus.

Je verruilt de Kromme Rijn nu voor De Vijverberg, de Bunnik Side voor de Superboeren. Tja, je moet het zelf weten. Maar vertel eens; wat hebben zij dat wij niet hebben? Ze hebben geen kunstgras. Wij wel, en volop! Zij hebben maar plek voor 12.600 mensen, waar Bunnik al geruime tijd meer dan 15.000 mensen huisvest. En is er op Mars misschien een krater die 'De Graafschap' heet? Ik dacht het niet!

Dag burgemeester, we zullen je missen. Veel geluk in de Achterhoek bij je jeugdliefde! De nieuwe functie is je op het lijf geschreven. Een voetbalbestuurder, dat is toch iemand die langs de zijlijn toekijkt hoe anderen het werk verzetten? Oh sorry, nu lijkt het alsof ik niet tegen mijn verlies kan. We moeten flink zijn, en natrappen dat doen we niet in Bunnik.

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie