Basisscholen leren dankzij (S)Cool on Wheels over leven met een beperking

12 juni 2017 om 00:00 Sport

De kinderen uit groep 7 en 8 van de Sint Nicolaasschool in Odijk volgden vrijdag een clinic (S)Cool on Wheels. Dit project draagt bij aan het begrip voor en de kennis over (mensen met) beperkingen. Docent Paul Toes vertelde over leven en sporten met een beperking. Paul weet zelf wat het oplopen van een lichamelijke beperking mentaal en fysiek met je doet, maar ook welke uitdagingen het biedt. Daarna mochten de kinderen dit zelf ervaren tijdens een praktijkles. Eerder volgden de groepen 7 en 8 van de Anne Frankschool in Bunnik een clinic. (S)Cool on Wheels is een project van Fonds Gehandicaptensport, dat in de provincie Utrecht wordt gecoördineerd door Sportservice provincie Utrecht. In de gemeente Bunnik gebeurt dat met ondersteuning van Bunnik Beweegt3.

Paul liet de kinderen tijdens de theorieles van (S)Cool on Wheels niet zien wat hij allemaal niet meer kan, maar juist wat hij nog wel kan en welke tegenslagen hij daarvoor overwon. Hij zette zijn beperking om in iets positiefs en haalde met het Nederlands rolstoelbasketbalteam de Paralympische Spelen. Ook nam hij met de leerlingen door welke beperkingen en aangepaste sporten er allemaal zijn. De kinderen waren onder de indruk en lieten veel vooroordelen vallen. "Het was een leerzame clinic", vertelt buurtsportcoach jeugd Robin Eerkens van Bunnik Beweegt3. "De open houding van Paul droeg daar aan bij. De kinderen kregen op al hun vragen antwoord." Tijdens de praktijkles die volgde, hebben de kinderen zelf ervaren hoe het is als je rolstoelgebonden bent. Na diverse oefeningen werd er afgesloten met een potje rolstoelbasketbal.

Scholen in de gemeente Bunnik die interesse hebben in deelname aan (S)Cool on Wheels kunnen contact opnemen met Robin Eerkens via e-mailadres r.eerkens@bunnikbeweegt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie