Ramon gevolgd door camera's

10 juni 2017 om 00:00 Sport

ODIJK/UTRECHT Ramon Selier (8) uit Odijk werd vorige week behandeld als een stervoetballer. Een cameraploeg van Voetbal International volgde hem op 3 juni bij zijn training bij voetbalclub DVSU in Utrecht. Ramon is een van de spelers van de G-selectie van de club.

Agnes Corbeij

Een mooie dribbel met de bal, een iets te zacht schot op goal, een handjevol ouders dat koffiedrinkend de vrijdagavond evalueert, vrolijke kindergezichten en heel veel scheidsrechtersfluitjes. Het leek een gewone zaterdagochtend bij voetbalclub DVSU uit Utrecht. Maar dat was het niet.

DAT KAN Er stond namelijk een cameraploeg van Voetbal International langs de lijn. In gedachten dribbelde Ramon als Nacer Barazite, sterspeler van FC Utrecht, waar hij groot fan van is. Zijn vader, Marcel Selier: "Ramon heeft een motorische beperking en liep een paar jaar geleden nog met een rollator. Hij zag het WK in Brazilië en toen wilde hij ineens op voetbal. Bij zijn vriendje Tommy Reinds. Maar dat kan helemaal niet, dachten mijn vrouw en ik."

Toch ging Marcel met zijn zoon op zoek naar een club in de buurt. Die zoektocht leidde naar DVSU. Naar de 'Forza Friends' zoals het jeugd G-voetbal hier ook wel wordt genoemd. Ze voelden zich direct welkom. Marcel: "Hoofdtrainer Hank Jan Vos vertelde ons dat iedereen hier kan voetballen." En dat bleek. "We kozen voor deze club, mede omdat het G-voetbal hier echt onderdeel is van de hele club."

VOORUIT Inmiddels speelt ook zijn andere vriendje, Dean el Bazghouti, in het team. De drie voetbalvrienden kennen elkaar al vanaf de kleutertijd, zitten bij elkaar in de klas én voetballen nu dus wekelijks met elkaar. Ook uit fysiek oogpunt is de keus voor voetbal zeer goed geweest. Marcel: "Hij kan beter lopen en zelfs rennen. Laatst zei de fysiotherapeut dat Ramon met voetbal in een paar maanden tijd meer vooruit gegaan is dan zij in twee jaar kan bereiken."

DVSU is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en de drie voetbalvrienden Ramon, Dean en Tommy werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de drie spelers. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient.

FILMPJE Het fillmpje dat Voetbal International maakte is te zien op hun website: https://www.vi.nl/nieuws/ramon-en-dean-spelen-de-sterren-van-de-hemel-bij-dvsu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie