Kersenvaarten met de Pont van het Landschap

7 juni 2017 om 00:00 Nieuws

KERSENVAARTEN MET DE PONT

Wegens grote belangstelling heeft de Kromme Rijncommissie van Utrechts Landschap ook dit jaar vijf kersenvaarten met de Pont in het vaarprogramma opgenomen. Bijzondere tochten, waarbij naar de aan de Kromme Rijn gelegen boomgaard De Knapschinkel wordt gevaren. De eerste vier vaartochten vinden plaats op zaterdag 24 en zondag 25 juni, waarbij op beide dagen om 11.30 en 14.30 uur wordt vertrokken. De vijfde en laatste tocht is op zondag 2 juli om 14.30 uur. Aantrekkelijke arrangementen voor jongen oud,waarbij een wat langere route dan gebruikelijk langs de natuurvriendelijke oevers van de rivierwordt gevaren.

Halverwege de vaarexcursie zal bij de aan het jaagpad gelegen achterzijde van de kersenboomgaard worden aangemeerd. Vandaar wordt naar de "kersenhut" gewandeld, waar de deelnemers kunnen genieten van een ruime portie kersen uit eigen boomgaard. Daarna wordt teruggevaren naar de thuishaven in Bunnik.

AI deze arrangementen beginnen in excursiecentrum Niënhof op het gelijknamige landgoed, waarvan de ingang naast Grotelaan 16 in Bunnik is gelegen. In het in de directe nabijheid van de parkeerplaats gelegen excursiecentrum wordt u ontvangen met koffie of thee en een introductie met een presentatie van een documentaire over de rivier.

De kosten, inclusief kersen eten, bedragen €13,-. Beschermers van een van de provinciale Landschappen krijgen €2,- korting op deze prijs en kinderen tot en met 12 jaar betalen €9,-. Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding bij de VVV in Wijk bij Duurstede, telefoon 0343- 57 59 95 of via www. utrechtslandschap. nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie