RegioCultuurCentrum Idea: dubbel gecertificeerd en hoog gewaardeerd

31 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

RegioCultuurCentrum Idea is op de kwaliteit van haar organisatie getoetst en heeft op 10 mei jl. een positief certificeringsrapport ontvangen. Zowel de bibliotheken van Idea als het kunstencentrum zijn met vlag en wimpel voor de certificering geslaagd. De certificering volgens het 'Kwaliteitskader Cultuureducatie en Amateurkunst' en de 'Certificeringsnorm Openbare Bibliotheken' heeft veel positieve waardering van de auditors opgeleverd. Idea is de grootste culturele organisatie in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Soest en Zeist en is van betekenis voor veel mensen in de maatschappij. De bibliotheken en het kunstencentrum van Idea versterken elkaar in een breed cultuureducatie aanbod met lezen, kunst, mediawijsheid en cultuur op basisscholen in de regio. Ze ontwikkelen samen ook projecten in het sociaal domein, waardoor meer mensen mee kunnen doen in de samenleving.

Kernwaarden zijn de leidraad

Het managementteam van Idea heeft volgens het auditteam een concrete visie op haar strategie en de doelen voor de komende beleidsperiode. Idea wil de komende periode alle burgers de mogelijkheid bieden om zelfredzamer, vaardiger, creatiever en betrokkener te worden, zodat iedereen mee kan blijven doen in de samenleving. Deze kernwaarden zijn de leidraad voor het brede aanbod van Idea. Om dit te bereiken heeft Idea aan een netwerk van samenwerkingspartners gebouwd. De vier kernwaarden zijn zichtbaar in de nieuwe samenwerkingsprojecten voor kinderen, nieuwkomers, mensen die werk zoeken, mensen die hun eigen bedrijf starten en ouderen.

Door meedoen samen verder komen

Idea wil aan iedereen de mogelijkheid bieden om verder te komen in de maatschappij en werkt veel samen met andere aanbieders in kunst en cultuur en welzijn en zorg. Idea ontwikkelt cultuureducatie-projecten om kinderen permanent in contact te brengen met kunst, mediawijsheid en leesbevordering. De vertegenwoordigers uit het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en kunstorganisaties zijn erg tevreden over de samenwerking en de activiteiten die zorgvuldig uitgevoerd worden.

Voor volwassenen biedt Idea projecten om mensen met een taalachterstand of digitale achterstand te ondersteunen en om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te helpen. Idea wil nieuwe culturele activiteiten ontwikkelen om nog meer van toegevoegde waarde te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie