Als je liefde hebt samen, vliegt de tijd

7 juni 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK Gerrit (87) en Willy (85) Schaafsma-Camphuijnder uit Odijk vierden vorige week hun zestigjarig huwelijk. Het geheim van de liefde kennen ze wel. Gerrit: "Als je liefde hebt, wil je de ander gelukkig maken. Als je daar samen mee bezig bent, vliegt de tijd."

Agnes Corbeij

Gerrit Schaafsma studeerde aan de Rijks Belasting Academie in Rotterdam en woonde met een medestudent in het souterrain. Gerrit: "Ineens kwamen die hele mooie benen langs over de trap. Tja, dat wekt nieuwsgierigheid." De benen waren van Willy, die erboven woonde. In 1957 trouwde het echtpaar.

Willy deed de meisjes HBS en een opleiding bij Schoevers. Ze werkte als administratief medewerkster, onder meer bij de Holland Amerika Lijn. Gerrit was in 1956 klaar met zijn studie. Als belastinginspecteur kreeg Gerrit een aantal keer de kans om in het buitenland te werken. Zo ook in Nieuw Guinea. Vooral Willy genoot van deze tijd, aangezien zij is opgegroeid in Indonesië.

BUNNIK Samen kregen Gerrit en Willy vier kinderen, elf kleinkinderen en inmiddels zeven achterkleinkinderen.  Ze kwamen in Bunnik terecht toen Gerrit benoemd werd in Utrecht als technisch hoofdinspecteur. Willy: "We woonden tien jaar op de Beatrixstraat en toen de kinderen de deur uit waren, verhuisden we naar de Kerkstraat."

Van Bunnik verhuisde het echtpaar in 2004 naar het Hof van Rhijnwijck in Odijk. Samen maakten zij ook moeilijke tijden door. Willy: "Als je oudste dochter van 17 thuiskomt met de boodschap dat ze zwanger is, is dat erg lastig." Samen kwamen ze er doorheen.

Ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk vroegen hun kinderen wat Gerrit en Willy graag wilden hebben. Ze kregen een reis naar Yad Vashem in Israel. Hier staat het World Holocaust Remembrance Centre. "Daar zijn de namen van mijn ouders vorig jaar bijgezet en ik wilde daar graag nog eens naartoe."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie