Praisedienst met uitBUNdig - God is nabij!

31 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Kom zondag 11 juni naar Bunnik om God te loven en te prijzen. Want daarvoor is genoeg reden, ondanks alles wat er mis is in deze wereld en in ons eigen leven. Jezus is geboren in een stal (Kerst), Hij is gestorven aan een kruis (Goede Vrijdag), maar Hij is opgestaan (Pasen).

Soms zou ik willen dat het verhaal daar stopte. Wat zou het fantastisch zijn als ik zo maar op straat, hier in Bunnik, Jezus tegen zou komen. Dan zou ik tegen iedereen zeggen: "Zie je wel, Hij leeft! Het is echt waar, geloof het nou maar." Zou ik dat echt doen? Of zou ik Jezus niet herkennen, zoals ik ook nu vaak niet zie dat God dichtbij is?

Maar Gods verhaal gaat verder: Jezus ging terug naar Zijn Vader in de hemel (Hemelvaart), maar Hij stuurde Zijn Geest (Pinksteren), zodat we niet alleen zijn. En zo zijn God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest onlosmakelijk met elkaar verbonden, een drie-eenheid.

En Gods verhaal gaat nog steeds door: Hij wil bij ons zijn en wij mogen bij Hem zijn. Zoals een ouder en kind, wanneer het goed is; soms heel dicht bij elkaar, soms aan het andere eind van de wereld, maar in gedachten bij elkaar. Als heel verschillende kinderen van die Vader komen we bij elkaar en vieren we dat God bij ons wil zijn. Die nabijheid kunnen we ervaren in het Avondmaal; brood en wijn, symbool voor Jezus' lichaam en bloed. Kom, vier mee!

Wie, wat, waar, wanneer? Voor iedereen van jong tot oud met ds. Coen Constandse en praisegroep uitBUNdig; praisedienst; Oude Dorpskerk, Kerkpad 2 in Bunnik; zondag 11 juni om 10 uur. Tijdens de dienst kindernevendienst voor kinderen van 4 tot 12; oppas voor de allerkleinsten in de Witte Huisjes achter de kerk. Na de dienst koffie, thee en limonade om elkaar te ontmoeten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie