Bijzondere junivaarten Pont van de Kromme Rijn

27 mei 2017 om 00:00 Nieuws

JUNI VAARTEN VOL AFWISSELING

In de tweede vaarmaand van de Pont van het Landschap kan naast de publieksvaarten voor meerdere bijzondere arrangementen worden gekozen. Zo is er een kindervaart en staan ook een vaderdagvaart, de populaire kersenvaarten en midzomeravondvaarten op het programma.

PUBLIEKSVAARTEN

Deze vaarten worden gehouden op zaterdag 3 juni en zondag 11 juni van 14.00 tot 15.30 uur U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en u krijgt vervolgens een inleiding over het ontstaan van het Kromme Rijn gebied en een videopresentatie. Daarna gaan we aan boord van de pont en varen richting Amelisweerd en Rhijnauwen. Onderweg vertelt een gids u bijzonderheden over wat er zoal te zien is.

KINDERVAART

Op woensdag 14 juni om 14.00 uur is alweer de derde kindervaart. Tijdens de vaartocht wordt een gunstige plek gezocht om waterdiertjes te vangen en te bekijken.

Hiervoor is al het materiaal aan boord aanwezig. Deelname is mogelijk voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, mits begeleid door een volwassene. Om voldoende ruimte hebben bij het wateronderzoek kunnen maximaal 15 kinderen per tocht deelnemen. Voor deze speciale, educatieve vaartocht geldt een gereduceerde prijs. Kinderen betalen €3,-, begeleiders €5,-.

VADERDAG OP DE KROMME RIJN.

Wegens groot success heeft de Kromme Rijn commissie op zondag 18 juni weer een Vaderdagvaart in het programma opgenomen. De afvaart is om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Een bijzondere mogelijkheid om het traditionele ontbijt op bed in te ruilen voor een tocht over de Kromme Rijn.

MIDZOMERAVONDVAARTEN

Op woensdag 21 juni en zaterdag 24 juni van 21.00-23.00 uur. Na een inleiding waarbij de langste dag centraal staat en een filmpresentatie over de rivier vertrekt de Pont rond 21.30 uur. Oude verhalen en de langzaam invallende duisternis staan garant voor een mooie avond.

KERSENVAARTEN

Er zijn deze maand maar liefst 4 kersenvaarten. Op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni zijn er vaarten om 11.30 uur en 14.30 uur. Halverwege de vaart gaan we aanleggen bij de kersenboogaard " De Knapschinkel" en gaan we lekker kersen eten. De kosten zijn 13 euro ( beschermers krijgen 2 euro korting ) en kinderen betalen slechts 9 euro. Dit alles inclusief een pond kersen.

AANMELDEN

Kijk voor meer informatie op www.utrechtslandschap.nl/varen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie