Nieuw seizoen Bolshoi Ballet vanuit Moskou

22 mei 2017 om 00:00 Nieuws

Vanaf zondag 22 oktober 2017 zijn in filmzalen van Pathé en CineMec komend seizoen maar liefst acht balletten te zien van het beroemde Bolshoi Theater in Moskou. Dat betekent genieten op een groot scherm van de mooiste en beste klassieke balletten wereldwijd. Dichtbij huis vanuit een bioscoopstoel, met een drankje bij de hand.

Ballet in de bios is gewild

Naast opera- en kunstvoorstellingen, die live via de satelliet worden uitgezonden, is er ook grote animo voor de hoogwaardige klassieke balletten vanuit Moskou. De camera neemt de bezoeker in satellietverbinding mee naar het prachtige theater.

Acht balletten

Van de acht balletten zijn er vier live opgenomen in het Bolshoi theater. De andere vier worden live via satelliet uitgezonden vanuit Moskou. Zoals het eerste ballet Le Corsaire bewerkt door choreograaf Ratmansky. Een exotische grote klassieker van danser en choreograaf Petipa (1818-1919), een van de meest gewaardeerde producties van het Bolshoi. Tijdens de feestdagen ziet u The Nutcracker- een echte kerst- klassieker. Het verhaal van de sprookjesachtige belevenissen van het meisje Clara op kerstavond spreekt al generaties tot de verbeelding. Het vierde ballet van het seizoen is een van de bekendste uit het repertoire: Romeo and Juliet. Hun verhaal wordt verteld aan de hand van de magische muziek van Sergei Prokofiev. De op een na laatste voorstelling is Adam's Giselle, waarin primaballerina Svetlana Zakharova de titelrol danst.

Het Bolshoi Theater

Het beroemde Bolshoi Theater in Moskou werd in 1776 opgericht. Het balletgezelschap behoort nog steeds tot de top van de danswereld met huidige sterren als de primaballerina's Olga Smirnova en Svetlana Zakharova.

Balletprogramma 2017/2018

Zo 22 oktober 2017: Le Corsaire - Adam, live via satelliet

Zo 26 november 2017: The Taming of the Shrew- Sjostakovistj

Zo 17 december 2017: The Nutcracker - Tsjaikovski

Zo 21 januari 2018: Romeo and Juliet - Prokofiev, live via satelliet

Zo 4 februari 2018: The Lady of the Camellias - Chopin

Zo 4 maart 2018: The Flames of Paris - Asafiev, live via satelliet

Zo 8 april 2018: Giselle - Adam

Zo 10 juni 2018: Coppélia - Delibes, live via satelliet

Tickets en info

CineMec vertonen het Bolshoi Ballet deels live vanuit het theater in Moskou. Bij CineMec is de prijs van een ticket is inclusief drankje na afloop. Tickets zijn online te koop en aan de kassa's van de bioscopen. Ga voor meer informatie en tickets naar www.cinemec.nl/ballet-2017-2018/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie