Mieke rent voor kinderen met kanker

24 mei 2017 om 00:00 Nieuws

WERKHOVEN Mieke Nederhof (23) uit Werkhoven rent op 11 juni in het Maximapark voor de derde keer op rij mee met de 5 kilometer tijdens de Run for Kika. Mieke werkt dagelijke met gezonde kinderen en beseft zich heel goed dat gezondheid niet vanzelfsprekend is.

Agnes Corbeij

Mieke: "In 2013 zette ik mij vrijwillig is voor het KWF, tijdens Alpe d'HuZes in Frankrijk. Sindsdien probeer ik ieder jaar mijn steentje bij te dragen." Mieke werkt op een kinderdagverblijf in Cothen. "Daar het ik gelukkig dagelijks te maken met gezonde kinderen. Ik weet heel goed dat dit anders kan zijn."

BIJDRAGE Daarom doet Mieke mee aan de Run for KiKa. "Ik wil graag iets kunnen betekenen voor de kinderen die vechten tegen kanker. Helaas overleeft momenteel 25 procent van de kinderen, die lijden aan deze vreselijke ziekte, het niet. Mede met mijn bijdrage hoop ik dat dit percentage zo ver mogelijk kan dalen."

Vorig jaar haalde Mieke ruim 800 euro op. "Ik streef er dit keer naar om 1.000 euro op te halen." Iederen die dit doel steunt, kan een bijdrage leveren, via runforkika.nl/mieke-nederhof. Mieke: "Ieder kind heeft het recht op een eerlijke kans in het leven."

RUN FOR KIKA Op zes locaties in Nederland wordt gerend, tussen mei en oktober, in het kader van Run for KiKa. Deze plekken zijn: Almere, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Amsterdam. Op alle loacties is de keus uit 1, 5 of 10 kilometer. De opbrengsten worden benut voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden. Het doel is 95 procent genezingskans voor kinderen met kanker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie