Concert Houtens Kamerorkest in Witte kerkje Odijk op 27 mei

19 mei 2017 om 00:00 Nieuws

Op zaterdagavond 27 mei voert het Houtens Kamerorkest een concert uit in het Witte kerkje in Odijk rond de componist Norbert Burgmüller. Het orkest staat onder leiding van Taco de Vries. Ook wordt een orgelconcert van Handel gespeeld, samen met de Houtense organiste Rodyan van den Brink.

Uitgevoerd wordt de 2e Symfonie van Norbert Burgmüller, die hiermee een Nederlandse primeur beleeft. Al op 26-jarige leeftijd overleed hij aan een ongeval en daardoor is zijn oeuvre beperkt gebleven. De Tweede Symfonie was toen nog niet gereed en is voltooid door zijn vriend Robert Schumann. Voor zijn begrafenis schreef Felix Mendelssohn de Trauermarsch op.103, die eveneens wordt uitgevoerd.

Rodyan van den Brink is organiste in Houten en in Odijk, waar ze het prachtige Blank-orgel bespeelt, dat is geïnspireerd door een uit 1711 stammend orgel uit het Friese plaatsje Ried. Vanavond speelt ze in het 4e orgelconcert van Georg Friedrich Händel, dat deze in 1738 in Londen heeft geschreven.

Het Witte kerkje is reeds rond de 11e eeuw gesticht en was gewijd aan Sint Heribert, onder welke naam het nog steeds bekend staat.

Het Houtens kamerorkest werkt na dit concert aan een jubileumprogramma vanwege het 20-jarig bestaan. Er is nog plaats in het orkest voor een fagottist, een hoornist en een violist. Zie voor meer informatie www.houtenskamerorkest.nl.

Aanvang concert 20:00 uur.

Witte kerkje, Zeisterweg 34 Odijk.

Entree € 12; tot 13 jaar € 5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie