Vier jaar verse vis van Bruin Vishandel

24 mei 2017 om 00:00 Zakelijk

Wijk bij Duurstede  Al vier jaar staat Willem Bruin (22) met zijn verkoopwagen vol verse vis in winkelcentrum de Horden in Wijk bij Duurstede. Met een uitgebreid assortiment komen de klanten graag even langs om een visje te kopen.

We spreken Willem Bruin in zijn verkoopwagen, waar de vis netjes gesorteerd ligt te wachten om gekocht te worden. De vis van Bruin Vishandel is op verschillende manieren verwerkt. Naast de verse vis is er een assortiment gerookte vis, maar er zijn ook snacks om zelf thuis af te bakken. En dan is er nog één heel belangrijk en onderscheidend product. ,,We onderscheiden ons eigenlijk door veel met kant en klaar maaltijden te doen. Alles uiteraard met vis en ook groente. Dat is makkelijk en snel klaar."

Maaltijden Bij de maaltijden is er keuze tussen verschillende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een roerbakschotel met vis, bami en mihoen of tagliatelle. Naast de maaltijden liggen rollades, nu ook met een Italiaans tintje. Willem: ,,In deze rollades van vis zit een tapenade van cashewnoten."

Elke dag anders Nu staat hij trots in zijn eigen wagen, maar tot vier jaar geleden had hij nog geen zaak voor zichzelf. Willem, dan nog achttien jaar oud, werkt in een viswinkel. De ene helft van de week in de winkel en de andere helft in de verkoopkar. Maar het bedrijf waar hij werkt doet een kar weg: dé uitgelezen kans om iets voor zichzelf te beginnen. Willem: ,,Ik zou niet meer terug willen naar de winkel." En dat komt mede door het leuke publiek dat op donderdag en zaterdag op zijn wagen afkomt. ,,Op de verkoopwagen is elke dag anders en dat maakt het juist zo leuk: je ziet steeds weer nieuwe mensen en komt dagelijks in een nieuwe omgeving. Het is best vrij wat dat betreft."

Haring De tijd waar visliefhebbers hun hart op kunnen halen, komt er ook weer aan. Vanaf 14 juni kunnen we weer genieten van Hollandse Nieuwe. Ook bij Bruin Vishandel. ,,De verwachtingen voor de haring zijn erg goed. Het weer is goed geweest, het was al vroeg warm. Dan is de vis ook wat vetter straks." De haring komt in eerste instantie uit Denemarken, maar later wordt hij ook in Noorwegen gevangen. Omdat haring maar een in een bepaalde periode gevangen kan worden, eten we de rest van het jaar haring die ingevroren is na de vangst in het voorjaar. Als het seizoen begint op woensdag 14 juni, eet je de meest verse haring. Als je op donderdag de vis bij Willem gaat halen, heb je één dag na de start van het seizoen al een Hollandse Nieuwe op.

Gezond En zo'n haring is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel gezond. ,,De haring zit vol omega 3, dat is echt goed voor je. Eigenlijk moet je elke week twee haringen eten. Maar meer mag natuurlijk ook", zegt Willem lachend. Wie niet zo weg is van het haringhappen, kan bij Willem terecht voor een salade waar haring in is verwerkt.

Bruin Vishandel staat elke donderdag van 10.00 tot 18.00 uur met zijn wagen in winkelcentrum de Horden. Op zaterdag is er vis te koop van 10.00 tot 16.00 uur, op dezelfde locatie aan de Hordenweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie