40ste tandemtocht Lions Club

17 mei 2017 om 00:00 Sport

BUNNIK Voor de veertigste keer organiseerde de Lions Club Bunnik zaterdag de landelijke tandemtocht. Deelnemers met een visuele beperking uit het hele land verzamelden bij het Postillion Hotel om samen met een voorrijder op de tandem te stappen voor een rit van zo'n 50 kilometer.

Agnes Corbeij

Hein Hanrath is al zo'n 25 jaar betrokken bij de organisatie van de tandemtocht. De tandemtocht werd veertig jaar geleden bedacht door Cor Kosterman, een gymleraar. Hanrath: "Het werd snel een groot succes. Er zijn wel meer ritten in het land, maar dit is de grootste. In onze toptijden deden er 100 blinden of slechtzienden mee. Dit jaar zijn het er 51."

MKZ Slechts één keer ging de tocht niet door. Hanrath: "Dat was in het jaar van de Mond- en Klauw Zeer (MKZ) uitbraak. Toen mocht er door het gebied niet gefietst worden, om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen."

Verschillende deelnemers doen jaren achtereen mee. Een van hen leerde er zelfs haar huidige echtgenoot kennen. Haar verhaal en een groter artikel over de tandemtocht leest u deze week in de papieren versie van het Bunniks Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie