Carlijn Ghijssen wint landstitel

9 mei 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Carlijn Ghijssen uit Odijk (rechts, met dochter Floor) won afgelopen weekend met Sliedrecht Sport de landstitel volleybal. In de finalewedstrijd tegen rivaal - en haar oude club - VC Sneek, bleek Sliedrecht de sterkste. Carlijn won de landstitel hiermee vier keer op rij, met verschillende ploegen. In totaal was het haar zesde keer.

Agnes Corbeij

Zaterdag werd de wedstrijd gespeeld, thuis bij Sliedrecht Sport. "Het was prachtig om voor zo'n groot publiek thuis deze kampioenswedstrijd te spelen. Toen we werden voorgesteld aan het publiek had ik wel even kippenvel. Hier doe je het voor als sporter." De wedstrijd begon spannend, de stand ging in de eerste set tot 13-13 gelijk op. Carlijn: "Daarna pakten wij meer punten en kon ik de set uitserveren."

Ook de tweede set werd gewonnen en daarmee was het kanpioenschap binnen. "Daarna moesten we de wedstrijd nog doorspelen, dat was vreemd. Zowel wij als de dames van Sneek stonden met tranen in onze ogen." De derde set ging verloren, maar de vierde werd ook gewonnen.

Zaterdag werd een feestdag, tot zes uur de volgende ochtend. "Het was fantastisch. Zondag heb ik helemaal niks gedaan en vandaag begon het gewone leven weer." Carlijn is de enige speelster van Sliedrecht Sport die kinderen heeft en vandaag dus gewoon weer op het schoolplein stond. "De combinatie is pittig, maar ik ga in elk geval nog een jaar door bij Sliedrecht Sport."

Carlijn won de landstitel voor de vierde keer op rij, met drie verschillende clubs. Je zou dus denken dat het aan haar ligt. "Dat hoor ik wel vaker. Ik lever natuurlijk mijn bijdrage, maar in een team doe je het nooit alleen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie