Gelijk spel in streekderby

9 mei 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Een Kromme Rijn Streekderby stond dit weekend op het programma op het sportcomplex in Odijk. In de voorlaatste competitiewedstrijd stond er voor SV Odijk niets meer op het spel en was SV Aurora uit Werkhoven na het verlies van vorige week tegen Achterveld afhankelijk van andere teams om nog deel te kunnen nemen aan de nacompetitie voor promotie.

Peter Beemer

Een moeilijke opgave voor Aurora, dat ook nog vier verdedigers moest missen bij aanvang van deze altijd beladen wedstrijd. Echt goed voetbal kregen de vele aanwezige supporters niet te zien en ook van echte strijd was weinig sprake. Odijk was in de eerste helft wel meer agressiever in de duels maar richting het doel van Timo Freen gaf de thuisploeg niet thuis. Aurora kreeg via Sander de Bruin de gelegenheid de score te openen maar doelman van Laar wist de bal in een uiterste poging uit zijn doel te houden. Er werd gerust met een stand van 0-0.

Na rust kwam Aurora beter in het spel en was het nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong. Aurora kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van Odijk, maar de bal verdween niet in de goal. Geheel onverwacht was het Odijk dat vanuit een counter wist te scoren. Een domper voor Aurora, dat direct daarna de gelijkmaker wilde forceren. Dat lukte niet en hoe langer de goal uitbleef des te meer begon Odijk in een overwinning te geloven.

Aurora bleef aanvallen maar moest blijven opletten dat het niet weer met een counter verrast zou worden. Kansen voor Aurora kwamen er wel maar Odijk bleef keurig overeind. In een 'alles of niets' poging speelde Aurora vol op de aanval en dat werd kort voor tijd beloond met een verdiende gelijkmaker door de net ingevallen Jauke Cohen die een corner van Sander de Bruin, verlengd door Tom de Bruin, snoeihard via onderkant lat in het doel kopte. Grote vreugde bij Aurora en teleurstelling bij Odijk dat de drie punten al binnen dacht te hebben.