Theo gedwongen eerder te stoppen

10 mei 2017 om 00:00 Nieuws

WERKHOVEN Theo Snel (67) stopt per direct met zijn werk als poelier. Hij zegt zowel het marktwezen als de verkoop aan huis vaarwel, na 44 jaar. Het plan was eigenlijk om nog tot juli door te gaan, maar een klein infarct dwong hem eerder afscheid te nemen.

Agnes Corbeij

Theo Snel, geboren in Vechten, al ruim veertig jaar woonachtig in Werkhoven, staat al vele jaren elke week op zes verschillende markten. In Cothen, Odijk, Bunnik, Driebergen, Maarn en Houten kennen zijn klanten hem als vrolijke verkoper van kwalitatief zeer goede kip. Op zaterdag verkoopt hij al ruim 40 jaar kip aan huis.

WAZIG Een aantal keer besloot Theo te stoppen, maar hij kon het werken niet laten. "Ik ben nog nooit chagrijnig van huis gegaan." Op zaterdag 29 april gebeurde het. "Ik was in de wagen bezig, toen ik ineens heel wazig zag met links. Dat hield aan, dus ging ik naar de huisartsenpost." Theo kon 's middags terecht in het ziekenhuis en ging tot die tijd gewoon verder met zijn werk.

In het ziekenhuis kreeg hij de boodschap dat het zicht aan zijn linkeroog was verdwenen door een ooginfarct en waarschijnlijk niet terugkomt. Omdat hij voorlopig niet mag rijden, werd hij zijn laatste werkweek geholpen door zijn kinderen. Via Facebook verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje. "Het is ongelooflijk wat er gebeurde. Elke marktdag kwam ik met een wagen vol bloemen en cadeaus thuis. Er zijn heel wat tranen gevloeid. Op zaterdag zijn er honderden mensen geweest."

BEDANKT Theo wil alle klanten en zijn collega's op de markt heel hartelijk bedanken, voor de klandizie en de aandacht van de afgelopen week. In het bijzonder wil hij Coert Westerink van 't Stoepje bedanken. Hij zamelde geld in bij klanten van Theo,  waarvan hij bonnen voor de sauna kocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie