Koningsdag Werkhoven fris maar gezellig!

30 april 2017 om 00:00 Nieuws

De lage temperatuur bleek in het geheel geen beletsel voor een hoge opkomst voor de koningsdagviering in Werkhoven. Een kleine 500 bezoekers bezochten in het weekend voorafgaand aan Koningsdag de feesttent. De twee bands Maatvol en Dean afgewisseld met dj Lvcky wisten de sfeer tot de late uurtjes erin te houden.

Koningsdag zelf begon met het traditionele luilakken. De organisatie had het feest verplaatst naar de gezellige Brink. Een kleine honderd kinderen stonden (veelal met hun pappies) om 7 uur 's morgens klaar om het dorp wakker te maken. Met veel kabaal van rammelende blikken, sirenes en knallen werd een rondje gemaakt door het dorp. Het weer werkte goed mee, zodat de deelnemers daarna van een lekker ontbijt in het zonnetje konden genieten.

Ook de aubade en de vrijmarkt trokken veel bezoekers; Burgemeester Hans-Martijn Ostendorp en en zijn aanhang komen elk jaar graag naar Werkhoven. Dit jaar niet alleen om de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren, maar ook om de koninklijk onderscheiden Annie de Gier nog eens extra te prijzen. Constantie speelde de sterren van de hemel en de geur van de verse wafels deed de rest!

's Middags was er op de Brink een Frans terras met een crêperie en diverse artiesten. Ook de hondenshow trok veel publiek.

Van de mogelijkheid om de Stevenskerk te bezoeken is door velen gebruik gemaakt. Met Johan van Impelen als deskundige gids zijn tientallen gasten meer over de historie van kerk en toren te weten gekomen.

Enthousiaste reacties op de aangekondigde ouderwetse ringsteekbaan trokken het bestuur van de Oranjevereniging over de streep om 's middags de ringsteekbaan op te bouwen. Met de hulp van een aantal vrijwilligers lukte dat snel.

Het frisse weer, de lage temperatuur èn de moeilijkheidsgraad weerhield velen niet van het risico van een nat pak.

Op de de blues & rockmuziek van Lain Barbier werd tot in de avond feest gevierd in en om het feestpaviljoen op de Brink.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie