Derde zomeravondconcert

29 april 2017 om 00:00 Sport

BUNNIK Voor de derde keer organiseert Rotaryclub Bunnik in samenwerking met Brothers Horeca Groep op 2 juli het  Kromme Rijn Zomeravondconcert in de kasteeltuin van de Landgoederij in Bunnik. Na twee jaar het Naardens Kamerorkest, speelt dit keer het Symfonieorkest Haerlem. Kaarten zijn eind mei verkrijgbaar.

Agnes Corbeij

Rotaryclub Bunnik heeft een lange geschiedenis van het organiseren van muziekevenementen om geld in te zamelen voor een goed doel. In de jaren negentig waren er vier concerten in de Barbarakerk. Daarna was er jarenlang het Jazz en Blues festival in Brothers. Sinds 2015 is er het Zomeravondconcert bij de Landgoederij.

De organisatie ligt dit jaar grotendeels in handen van Rotaryleden Irene Weijers en Kees de Pee. Irene: "Het doel van de avond is tweeledig. Aan de ene kant willen we geld ophalen voor het goede doel, stichting Timon. Maar het concert is ook een dorps evenement, waar mensen elkaar op deze prachtige plek ontmoeten en samen van mooie muziek genieten." Alle Rotaryleden werken mee op de dag zelf.

TIMON Stichting Timon is een organisatie die onder meer helpt bij problemen met het opvoeden en bij het opgroeien van kinderen. Timon heeft geld nodig om kamers van jongeren en de gezamenlijke ruimte van de crisisopvang in Zeist op te knappen. Daar wil Rotaryclub Bunnik graag een bijdrage aan leveren.

De keuze voor het orkest is weloverwogen gemaakt. Kees: "We hebben verschillende orkesten aangeschreven en beluisterd. Naar het Symfonieorkest Haerlem zijn we samen gaan luisteren en we waren meteen positief. Het is een amateurorkest, maar de leden zijn zeer serieus met de muziek bezig. Leuke bijkomstigheid is dat de tweede concertmeester, Sylvia Keizer, uit Bunnik komt."

MUZIEK Het orkest speelt onder meer de zevende symfonie van Beethoven, het derde vioolconcert van Saint-Saëns en een werk van Balakirev. Het concert wordt gecombineerd met een walking dinner. De avond begint om 16:30 uur en eindigt rond 21:45 uur. Kaarten à 29,50 euro zijn eind mei te koop bij Boekhandel Van Ravenswaaij (Bunnik), Primera (Odijk) en Anno's dagwinkel (Werkhoven) en de Rotaryleden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie