Koningsdag Werkhoven krijgt buitenlands tintje

24 april 2017 om 00:00 Nieuws

Werkhovense Koningsdag krijgt buitenlands tintje

Op onze nationale feestdag wordt De Brink in Werkhoven dit jaar verrast met internationaal bezoek.

De Franse Jean-Luc Charpentier heet u vanaf drie uur's middags welkom met zijn crêperie waar hij een podium heeft van twee bij twee (én 2 meter hoog, gebouwd op een oldtimer) waarop diverse artiesten zullen aantreden.

We krijgen een dance-act te zien van een jongedame die uit de U.S.A. is overgevlogen, er is een zanger/gitarist uit Afrika die "sounds for the numb" laat klinken en er komt een Zwitser die regionaal imaginist blijkt te zijn.

Intussen kunnen kinderen en volwassenen een heuse Franse crêpe proeven en deze eventueel op ludieke wijze gaan bekliederen. Wel moet men opletten de etenswaren op tijd de lucht in te houden.

Een groep politiehonden passeert namelijk rond half vier op weg naar het veldje om daar een show te geven. Later op de dag verwachten we de eerste stekers die meedingen naar de hoofdprijs van het befaamde ringsteekspel dat vorig jaar door weersomstandigheden werd afgelast.

De dag wordt afgesloten door een artiest van eigen bodem. Uit het zuiden des lands komt Lain Barbier die zijn rockmuziek doorspekt met een flinke dosis soul. Dansschoenen meenemen dus!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie