Een kunstje flikken

24 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Bij Museum Oud Amelisweerd (MOA) is er altijd iets te zien. Ga eens kijken naar de breedste en grootste collectie werken van Armando, een hedendaagse uomo universal pur sang. De kunstenaar wordt vaak in één adem genoemd met het museum: Ar-moa-ndo. En geniet ook meteen van alle Chinese behangsels in de prachtige ambiance van het Rijksmonument.

Bij Museum Oud Amelisweerd is er altijd iets te doen. Bezoek er bijvoorbeeld de tentoonstelling TIER - Armando, Darwin, Sinke & van

Tongeren of kom op 28 april naar het MOA-Café met filosoof en dichter Maarten Doorman. Bent u op zaterdag 29 april bij het Dierenpraat

Matineeconcert, met Armando zelf, of zien we u op 30 april bij het MOA Podium, waar u kunt luisteren naar moderne jazz, met gevoel voor traditie?

Bij Museum Oud Amelisweerd is er altijd iets loos. Eind vorig jaar was het nog een hele kunst om het museum te behoeden voor de ondergang. Na een spannende periode van politiek gesteggel kwam er een noodkrediet van de provincie en omliggende gemeenten op tafel, genoeg om in 2017 de deur van het museum voor het publiek open te houden.

Bij Museum Oud Amelisweerd is er altijd iets aan de hand. Armando heeft onlangs zijn 'kunstuitleencontract' met het museum opgezegd. De uomo universal houdt niet van financiële onzekerheid en hij neemt zo'n 1.000 werken onder zijn arm mee. Vorig jaar uitte de grillige kunstenaar zich nog bedroefd over de ophanden zijnde sluiting van het museum: "musea kunnen niet zonder subsidie. Dat is de realiteit." De vraag is nu hoe het museum door moet zonder een kunstcollectie. Dat is de nieuwe realiteit.

Bij Museum Oud Amelisweerd is er altijd iets te doen. Behalve op 27 april. Dan is het museum gesloten. Boze tongen beweren dat de directeur van het MOA die dag langs de kraampjes van de Bunnikse vrijmarkt schuifelt, op zoek naar wat betaalbare werkjes die leuk combineren met Chinees behang. De tijd dringt en ze heeft zo'n 1.000 nodig. Ik hoop dat het haar lukt. Anders wordt het voor het MOA alsnog de kunst van het loslaten.

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie