De verkeersexamens zijn weer begonnen

22 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, doen de kinderen van groep 7 van de Odijkse basisscholen ook dit jaar weer hun verkeersexamen.

In de klassen is extra aandacht besteed aan de lessen verkeersveiligheid en op 6 april hebben de kinderen hun theoretisch examen gedaan. Dit moeten de kinderen met een voldoende afsluiten om mee te mogen doen met het praktijkgedeelte.

Tijdens het praktijkgedeelte moeten de kinderen laten zien dat ze de belangrijkste verkeersregels kunnen toepassen om veilig van A naar B te fietsen. Het gaat dan vooral om overzicht op verkeerssituaties, dus welke beslissing neem je in verschillende situaties. Kies je ervoor nog even snel voor die auto over te steken of wacht je netjes bij een stopstreep. Weet je hoe je moet voorsorteren zodat andere weggebruikers zien wat je van plan bent? Het komt allemaal aan bod tijdens het examen.

Woensdag 19 april zijn de fietsen gecontroleerd. Werkt je bel en zit je stuur goed vast? Heb je reflectoren op je fiets?

Alle goedgekeurde fietsen kregen een OK sticker.

De kinderen met een afgekeurde fiets hebben nog tot woensdag 17 mei de tijd om hun fiets in orde te maken, want dan is het praktische verkeersexamen.

De kinderen vertrekken vanaf het Rijneiland voor het Dorpshuis en fietsen een rondje Odijk/Bunnik.

Langs de route zitten vrijwilligers om het rijgedrag van de kinderen te beoordelen.

Alle deelnemende kinderen hebben inmiddels de route ontvangen zodat de route in ieder geval een keer hebben gefietst, dat scheelt veel stress voor het examen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie