Oranjemarkt weer een succes

26 april 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK De Oranjemarkt begon vrijdag 21 april met korenslag en dienstenveiling. Mammas & Pappas uit Werkhoven, Multiple Voice uit Odijk, Popkoor Bunnik en uitBUNdig uit Bunnik traden op. Tussendoor werd er van alles geveild, van cake tot weekendje op een woonboot of lunch met de burgemeester.

Agnes Corbeij

Op zaterdag genoten honderden bezoekers van de markt met boeken, spelletjes, elektrische apparaten, antieke en moderne snuisterijen en meer handige en overbodige zaken. In de nacht van zaterdag op zondag deed een groep jongeren mee aan Nacht zonder Dak, om geld op te halen voor stichting Tear.

's Middags bouwden de jongeren zelf hun onderkomen voor de nacht, van karton en onverkochte producten van de Oranjemarkt. Naast de Oude Dorpskerk verschenen al snel vijf krotten. Zaterdagavond gaf Tear een presentatie over hun project in Kenia. Op deze manier werd direct tastbaar gemaakt wat er met het ingezamelde geld wordt gedaan.

Hierna was er in de Oude Dorpskerk een swingend optreden van Roofless, een coverband bestaande uit ex-daklozen en medewerkers van het Leger des Heils. Naast een optreden werd Humphrey, een van de muzikanten, geïnterviewd over zijn bestaan als dakloze en de rol van het Leger des Heils hierin. Na 19 jaar dakloos te zijn geweest heeft Humphrey inmiddels zijn leven weer redelijk op orde.

Ondanks de regenbuien in de nacht van zaterdag op zondag hebben de krotten het overleefd en heeft iedereen een Nacht zonder Dak doorgebracht. Voordeel was dat de zon zich zondagochtend liet zien en dat het ontbijt in het zonnetje een goede manier was om, samen met een kop sterke koffie, weer wakker te worden!

De actie heeft uiteindelijk ruim 1100 euro opgeleverd voor Tear waarmee zo'n 30 jongeren in Kenia een beroepsopleiding kunnen volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie