Ontdek op Luiermarkt Live dat wasbare luiers al lang niet meer ouderwets zijn

12 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 22 april vindt in Bunnik de eerste Nederlandse Luiermarkt plaats, een markt voor ouders die meer willen weten over wasbare luiers. Initiatiefneemster Sjouke Liem legt uit: "In Nederland zijn er regelmatig beurzen voor ouders, maar op geen enkele beurs kon ik in gesprek gaan met ouders die zelf wasbare luiers gebruiken én deze tweedehands willen verkopen. Luiermarkt Live biedt die mogelijkheid wel; het is een Marktplaats op locatie waar je op je gemak luiers kunt bekijken en aan ervaringsdeskundigen vragen kunt stellen."

Steeds meer ouders kiezen de laatste jaren voor wasbare luiers in plaats van wegwerpluiers. Deels omdat dit beter voor het milieu is, maar ook omdat het goedkoper is dan wegwerpluiers. Gemiddeld bespaar je per kind zo'n € 500,- aan luierkosten als je voor wasbare luiers kiest. "De luiers zijn ook gewoon ontzettend hip," aldus Bernadette, moeder van Joris , "op het consultatiebureau krijgen we altijd positieve reacties op onze vrolijke luierprintjes."

Tijdens de Luiermarkt wordt er niet alleen gezellig gekletst over elastiek repareren, romperverlengers en billenbalsem, er moet ook een record worden gevestigd. Om 11.00 uur start de internationale Great Cloth Diaper Change. Doel: wereldwijd zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd een wasbare luier om doen.

Luiermarkt Live vindt plaats in Yogacentrum Bunnik (Smalleweg 8a)

van 10.00 tot 16.00 uur De toegang is gratis, meer informatie vind je op www.sterkvoorwasbaar.nl/luiermarkt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie