De hele week feest in Werkhoven

19 april 2017 om 00:00 Nieuws

WERKHOVEN Het programma voor Koningsdag begint in Werkhoven al op zaterdagavond 22 april, met een groot muziekfeest. Op dinsdag gaat het feestvieren verder met een oranjesoos en toneelstuk bij het Wapen van Werkhoven, voor de 55-plussers. Woensdagavond is er een kindervoorstelling en op Koningsdag zelf is er programma, van 7.00 tot diep in de nacht.

De Pre Koningsparty op zaterdagavond wordt gehouden in een feesttent voor de R.K. Kerk. Top optredens van meerdere coverbands, zoals Maatvol en Dean staan garant voor een gezellig feest. Hits uit de nineties en zero's en Nederlandse rock naast knallende hits en gezellige meezingers. Ook DJ Lvcky is van de partij.

OUDEREN EN KINDEREN De senioren worden alles behalve vergeten. Op dinsdag 25 april is er een oranjesoos met een drankje en gratis verloting met mooie prijzen. Ook treedt toneelvereniging Steeds Beter uit De Bilt op met de komische eenakter 'Het Lintje'.

Op woensdagavond is het de beurt aan de kinderen. De populaire muzikale clown Bennie Bang komt weer naar Werkhoven met zijn grappen, grollen en goocheltrucs. Ook ouders zijn van harte welkom.

LUILAKKEN Dan is het zover, op Koningsdag luiden de bellen om 7.00 uur voor het luilakken. Vroege Vogels gaan met veel herrie de straat op. Aansluitend is er voor de deelnemers een uitgebreid ontbijt. Tussen 10.00 en 12.30 uur is er van alles te doen zoals kindervrijmarkt, springkussens, wafels en de mogelijkheid om je te laten schminken. Ook de pony's zijn er dit jaar weer! Om 10.30 uur komen de burgemeester en de wethouders langs, voor een aubade onder begeleiding van fanfareorkest Constantia.

FRANS In de middag is er straattheater, live muziek en spektakel op de Brink. Er is een crêperie met een gezellig terras waar een franse chef met zijn medewerksters artistiek bezig is. Verder is er variète en een levensgrote knikkerbaan. De traditionele ringsteekbaan is ook weer terug! In de herkansing na het slechte weer afgelopen jaar.

LAIN BARBIER verzorgt de muzikale omlijsting met zijn powerballads. De middag wordt afgesloten met een spectaculaire politiehondendemonstratie. 's Middags is het mogelijk om onder begeleiding de toren van de Stevenskerk te beklimmen. Vanaf 19.00 uur Cooling down. Naborrelen met een hapje en een drankje.

Zo wordt Koningsdag dit jaar weer afgesloten na een feest waar het hele dorp - van 0 tot 100 jaar - van heeft kunnen genieten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie