Aanpassingen kruispunt N229-Singel

10 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Tussen 12 en 14 april 2017 laat de provincie Utrecht de vier verkeersdrempels aanpassen bij het kruispunt Schoudermantel (N229)/Singel in Odijk. Tegelijkertijd krijgt de parallelweg tegenover het gemeentehuis

een nieuwe asfaltdeklaag over een lengte van circa 200 meter omdat de bestaande laag niet aan de gestelde eisen voldoet. De wegwerkzaamheden worden in twee avonden en nachten uitgevoerd waarbij de weg open blijft voor verkeer.

STILLERE DREMPELS In augustus 2015 heeft de provincie Utrecht het kruispunt Schoudermantel/Singel gereconstrueerd om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Helaas hebben de aangelegde verkeersdrempels geleid tot klachten van aanwonenden over geluid en trillingen. Daarop heeft de provincie besloten om deze verkeersdrempels te verlengen. Op die manier wordt de helling flauwer waardoor het geluid en de trillingen naar verwachting zullen afnemen. De asfaltdeklaag van de parallelweg wordt vervangen omdat deze niet aan de gestelde eisen voldoet. Tijdens het aanbrengen in 2015 is het asfalt onvoldoende stevig aangedrukt waardoor de deklaag snel zal slijten. Daarom wordt de laag nu tijdig en binnen de garantietermijn vervangen.

PLANNING WERKZAAMHEDEN EN VERKEERSMAATREGELEN De wegwerkzaamheden worden in twee avonden en nachten uitgevoerd waarbij de weg open blijft voor verkeer. De werkzaamheden aan de verkeersdrempels

beginnen op woensdagavond 12 april om 20:00 uur en eindigen op donderdagochtend 13 april rond 06:00 uur. Het verkeer wordt beurtelings langs de werkzaamheden geleid door verkeersregelaars. Tussen donderdagavond 13 april, 20:00 uur en vrijdagochtend 14 april, 06:00 uur vinden de werkzaamheden aan de parallelweg plaats. De parallelweg wordt over een lengte van circa. 300 meter afgesloten om de asfaltdeklaag te kunnen vervangen. (Brom)fietsers kunnen gebruik maken van de busbaan, die voor het overige verkeer wordt afgesloten. De bussen maken gebruik van de hoofdrijbaan en stoppen daar ook om passagiers in en uit te laten stappen. Tussen de afgezette busbaan en de hoofdrijbaan komt een fysieke afscheiding ter bescherming van de (brom)fietsers. Omwille van de verkeersveiligheid wordt ook de maximum snelheid verlaagd naar 50 km/uur.

GELUIDSHINDER VAN DE WERKZAAMHEDEN Het verwijderen van de asfaltdeklaag op de parallelweg op donderdagavond 13 april, wordt uitgevoerd met een freesmachine en dat geeft behoorlijk wat lawaai. De aannemer voert deze werkzaamheden als eerste uit, tussen 20:00 en 22:00 uur. In de uren daarna zal het werk aanzienlijk minder hinder geven.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie