Met de dierenarts een koe onderzoeken

10 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

LANGBROEK Wilt u eens met de dierenarts een gezondheidsonderzoek koe doen? In het kader van de Open Boerderijdagen van Albert Heijn zal dierenarts Klaas Soethout een gezondheidsbeoordeling doen bij een sociale koe. Dagelijks voorziet de koe ons via haar melk van gezonde eiwitten en mineralen. Wie zich geroepen voelt om na de demonstratie samen met de dierenarts een koe te onderzoeken krijgt nu een uitgelezen kans.

WANNEER 2e Paasdag, 17 april, van 11.30-12.00 uur en 14.30-15.00 uur en verder op verzoek bij Boerderij 'Het Boompje' Gooijerdijk 17, 3947NA Langbroek, fam. Henk Achterberg. Dit is de stamboerderij van de beroemde dichter Gerrit Achterberg, geboren op het Landgoed Sandenburg. Hierover heeft dierenarts/auteur Klaas Soethout een uniek natuurboekje geschreven: 'Een natuur wandel-fietsroute deel 1 Landgoed Sandenburg te Langbroek'. De opbrengst van deze 1000 verkochte boekjes werd besteed aan het kleinschalige microkredietenproject Sahaya/READ in Zuid Oost-India ( www.sahaya.eu/nl.html ), de regio waar Klaas ook koeien en buffels onderzocht.

Gratis deelname aan dit koecollege, maar donaties voor dit project worden ten zeerste gewaardeerd! Deze giften zullen gebruikt worden voor extra eiwittoediening aan de plattelandskinderen van Read. Het tekort aan eiwit aldaar veroorzaakt achterstand in de spieropbouw en de hersenontwikkeling van deze jonge kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie