Start je eigen moestuin

12 april 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Bij de volkstuinen aan de Tolhuislaan in Bunnik, is ruimte over. Het bestuur nodigt dan ook graag mensen uit om te komen kijken of er een geschikte tuin tussen zit. Uiteraard zijn ook mensen uit Odijk van harte welkom.

Agnes Corbeij

Het hebben van een eigen volkstuin was lange tijd voornamelijk weggelegd voor gepensioneerden. De laatste jaren neemt het kweken van eigen groenten en fruit echter een vlucht. Consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en biologisch en onbespoten groenten en fruit krijgt vaak de voorkeur. Daarmee is het verbouwen van je eigen groente ook weer populairder geworden.

ODIJK De volkstuinen aan de Tolhuislaan in Bunnik en aan de Singel (naast de tennisvereniging) in Odijk behoren tot één vereniging. In Odijk is al jaren een lange wachtlijst voor een tuin, waardoor sommigen jaren op de lijst staan. Recent stond ook een artikel in deze krant over het ontruimen van volkstuinen op particulier grondgebied in Odijk. In Bunnik liggen de tuinen van de vereniging achter sporthal De Tol.

Het is een mooi complex met een duidelijke padenstructuur, meerdere waterpompen en goede buitenhekken. Dat is wegens de konijnen in de regio, geen overbodige luxe. Als vereniging wordt op gezette momenten een lading compost besteld, waar iedereen gebruik van kan maken. Eens per maand wordt er samen gewerkt aan het onderhoud van het complex als geheel. Verder kunnen alle tuiniers hun eigen tuin naar eigen inzicht indelen en bewerken.

TIJD Het bestuur houdt goed in de gaten dat de tuinen niet verwaarloosd worden, zodat er niet heel veel onkruid gaat groeien in de tuinen, waar de buren ook last van hebben. Er zijn op dit moment nog vijf tuinen beschikbaar. De hoogte van de jaarlijkse huur is afhankelijk van de grootte van de tuin, maar komt neer op een paar tientjes. Een aantal uur per week in het seizoen, dat loopt van maart tot eind oktober, en een serieuze belangstelling voor alles dat groeit en bloeit, is wel nodig.

Eventuele gegadigden kunnen zich per email melden bij het secretariaat van de vereniging. Na aanmelding wordt er contact met u opgenomen. volkstuindersver.bunnik.odijk@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie