Beleef Tsjaikovski's opera Eugene Onegin bij CineMec

5 april 2017 om 00:00 Nieuws

Op zaterdag 22 april ziet u Tsjaikovski's opera Eugene Onegin op het doek van CineMec. Deze prachtige opera met publiekslieveling Anna Netrebko is de één na laatste opera van het seizoen 2016-2017 en belooft wederom veel spektakel. Op zaterdag wordt de opera via een liveverbinding vanuit The Metropolitan New York in CineMec uitgezonden. Deze operavoorstelling is voorzien van een inleiding. Op zondag 23 april ziet u de herhaling.

Vocaal hoogtepunt

In Eugene Onegin hoort u een van Tsjaikovski's mooiste vocale composities. Met name de briefscène van Tatjana behoort tot de absolute hoogtepunten en zorgt ongetwijfeld voor de nodige kippenvel. Voor deze prachtige partij heeft The Metropolitan Opera de Russische sopraan Anna Netrebko weten te strikken. Samen met bariton Peter Mattei, als de rusteloze vrijgezel Onegin, creëert zij de nodige romantische passie. De dirigent is Robin Ticciati, muzikaal leider van het beroemde Glyndebourne Opera Festival. Mocht deze opera u bekend voorkomen; de bioscoopuitzending vanuit The Met is een reprise van een productie die eerder in 2013 te zien was.

Sneeuwstorm

Mede dankzij de enscenering van Deborah Warner belooft Eugene Onegin een spectaculaire voorstelling te worden. Laat u meevoeren naar het Russische platteland, langs de feestzalen van de adel in de keizerstad Sint-Petersburg en eindig in een indrukwekkende sneeuwstorm. Deborah Warner toont het Rusland zoals we dat kennen van de epische verhalen van Tolstoi en Poesjkin. Laatstgenoemde schrijver wordt gezien als de Russische Shakespeare. Zijn meesterwerk uit 1823, de roman Eugene Onegin, inspireerde Tsjaikovski tot zijn beroemde opera.

Opera bij CineMec

Beleef Tsjaikovski's opera groots op het doek van CineMec. Met fenomenaal beeld en geluid kunt u in de bioscoop optimaal van opera genieten. Tijdens de pauzes krijgt u interessante interviews en achtergrondinformatie voorgeschoteld en op zaterdagavond wordt de inleiding verzorgd door operakenner Remco Roovers. Een operavoorstelling bij CineMec is inclusief een drankje en hapje na afloop.

Waar & wanneer

CineMec Utrecht: za 22 april (live) 18.45 uur & zo 23 april 13.00 uur

Duur : +/- 240 min.

Tickets: za € 32,50, zo € 27,50 p.p. inclusief drankje.

Info & tickets: www.cinemec.nl/events/opera-eugene-onegin-tsjaikovski/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie