Bouwplan scholeneiland gaat zeker door

5 april 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Uitgangspunt blijft de bouw van een Gezondheidscentrum en een Woonzorgcentrum voor 20 mensen op het scholeneiland in Bunnik, maar wethouder Erika Spil (P21) voert een paar aanpassingen door.

Omdat een aantal zorgverleners afvallen is het Gezondheidscentrum kleiner uitgevallen. Zodoende kan de omstreden derde bouwlaag van dit gebouw worden geschrapt. Het centrum krijgt twee bouwlagen een schuine kap met sedum dak. Uit onderzoek blijkt dat het niet zinvol is de gebouwen te verschuiven.

Een kleiner Gezondheidscentrum vraagt om minder parkeerplaatsen. Door ook nog eens goed te kijken naar de spreiding van bezoekers kan het hele plan nu volstaan met 42 parkeerplaatsen - eerder waren dat er 90. In de omgeving van het Scholeneiland, ook aan de zijde van de bibliotheek, kunnen nog 25 parkeerplaatsen worden gebruikt.

Dit geeft iets meer ruimte voor speelgroen - een grote wens van ouderen en kinderen. Dit groen zal in samenspraak met gebruikers van de MFA, ouders en omwonenden worden ingevuld. Het college zegt te willen investeren in de kwaliteit van deze groenzones.

Wethouder Spil zegt uitgebreid te hebben gesproken met omwonenden, actievoerders en de initiatiefnemers: "Ik heb getracht de puzzelstukjes zo optimaal mogelijk bij elkaar te brengen en daarbij zoveel mogelijk belangen te honoreren. Ik hoop dat wanneer de gebouwen er eenmaal staan, mensen de meerwaarde ervan gaan zien."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie