Nieuw beleid marktkramen

5 april 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK De gemeente verkoopt al langere tijd 'nee' aan marktkraamhouders want er worden geen vergunningen meer afgegeven. De reden is dat er eerst nieuw beleid moet worden geformuleerd. Daarom heeft Werkhoven bijvoorbeeld al een tijdje geen groentekraam meer, terwijl zich wel een gegadigde meldde en mensen daar een groentekraam gewend zijn. Aan deze situatie moet een einde komen.

Een gemeentewoordvoerder legde tijdens het Open Huis uit dat de gemeente met allerlei vragen wordt geconfronteerd. Zoals waarom het mogelijk is om vier dagen per week met loempia's de Van Hardenbroeklaan te staan?

Ook begreep een marktkoopman die zich bij de gemeente meldde niet waarom hij geen olijven op de markt mocht verkopen. Antwoord was, omdat het onder noten valt en een notenkraam zou er al staan. Dat klopte niet, er was geen notenkraam. Hiermee stonden er dus twee belangstellenden voor niks op de wachtlijst. Dat is niet de bedoeling.

Ook komen er klachten bij de gemeente binnen omdat er aan de Sportlaan niet alleen Streekeigen producten worden verkocht, maar ook koffie - en dat mag niet.

Hoe een en ander binnenkort door de gemeente wordt opgelost leest u in 't Groentje van woensdag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie