Parkeerplekken en ledverlichting

29 maart 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK Op dit moment wordt rondom het gemeentehuis gewerkt aan de aanleg van 18 extra parkeerplaatsen. Sinds het gebouw voor de helft verhuurd wordt aan andere organisaties dan de gemeente, is gebleken dat er een tekort is ontstaan aan parkeerruimte. Ook kreeg het kunstwerk een stoep, om de nieuwe ledverlichting te beschermen.

Agnes Corbeij

Sinds 2015 verhuurt de gemeente ruimten in het gemeentehuis aan organisaties en bedrijven. Fonds Verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds waren de eersten, daarna volgden Stichting Handen-in-Huis, Harte accountantskantoor en VKM groep.

Wijkregisseur Bert Uittenbosch: "Al die partijen gebruiken parkeerplekken, voor werknemers en bezoekers. Ook wordt vanaf hier gecarpooled."

De nieuwe parkeerplekken liggen verdeeld over het bestaande terrein. Daarnaast worden grastegels neergelegd langs het schuine pad van de ingang van het gemeentehuis naar de ingang van de voetbalvereniging. Dat maakt het mogelijk om langs te parkeren, zonder het grasveld te vernielen. Uittenbosch: "Dat is ook te gebruiken door de bridgers op donderdagavond bijvoorbeeld. Zij parkeren nu geregeld half in het gras."

KUNSTWERK Voorafgaand aan deze werkzaamheden is gewerkt aan het kunstwerk 'de drie granieten stenen' in het grasveld voor het gemeentehuis. De halogeenverlichting is vervangen door ledverlichting. Uittenbosch: "Omdat de lampen kapot gereden werden bij het maaien, is er een vloer onder de granieten stenen neergelegd." Wat de kunstenaar daarvan vindt, heeft de gemeente vooraf niet gevraagd. Het kunstwerk is in 1996 gemaakt door Hans Leutscher, in opdracht van het gemeentebestuur. Het Bunniks Nieuws kreeg Leutscher niet op tijd te pakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie