Prijswinnaars 2016 bij Schietsportvereniging Tref in Langbroek

26 maart 2017 om 00:00 Sport

Schietvereniging Tref zoekt nieuwe leden

Donderdagavond 9 maart vond de algemene ledenvergadering plaats van schietvereniging Tref. Aansluitend was er de jaarlijkse prijsuitreiking. Toch altijd een spannend momentje. Want niet iedereen houdt de scores angstvallig in de gaten van de andere leden. Het kan ook zijn dat de bekers van de meester schutters (jeugd en volwassenen) van eigenaar wisselen. En dan samen op de foto met de beker of de bon in de hand.

De prijswinnaars van 2016 zijn; Rijk Lekkerkerker 91.5 , Daan van Os 69.5, Arjan Verwaal 84.9, Martin Vening 72.6, Wijnie Hoogland 90.6, Rino van Dijk 87.8 en Irma Jaspers met 87.4 punten.

Deze avond heeft ook weer duidelijk gemaakt dat het voor Tref van belang is dat de vereniging groeit in het aantal leden. We kunnen makkelijk 10 nieuwe leden aan, want aan het aantal banen ligt het niet en ook niet aan ons enthousiasme.

Iedereen kan in principe lid worden, van jong tot oud, jongen of meisje.

Eerst is er een kennismakingsmoment waarop bij een kopje koffie uitgelegd wordt hoe Tref in elkaar steekt, waarin verteld wordt over de veiligheid betreffende het hanteren van de luchtwapens en het aanwezig zijn op de schietbanen. Daarna kan een kijkje genomen worden in de schietzaal.

Jongeren onder 14 jaar schieten in principe opgelegd (het wapen rust op een steun). Graag zien we ouders meekomen zodat ook zij zich ervan kunnen overtuigen dat hun kinderen in goede handen zijn. Vanaf die leeftijd kan uit de vrije hand geschoten worden. Maar dat moment kan ook nog uitgesteld worden.

Volwassenen kunnen uit de vrije hand schieten, met luchtgeweer of luchtpistool, of opgelegd.

Na dit kennismakingsgesprek kun je je opgeven voor 4 donderdagavonden, waarop je kunt komen schieten onder begeleiding van de trainer. Mocht dit goed bevallen zijn, dan kun je voor een half jaar aspirant lid worden. Na dit aspirant lidmaatschap kun je met wederzijds goedvinden gewoon lid worden.

Waarom schieten?

Een van onze leden ziet het zo: die avond voor jezelf kun je je losmaken van de dagelijkse beslommeringen. Want voor het schieten moet je gefocust zijn, meer in jezelf zijn, de omgeving laten voor wat die is. Dat geeft ruimte.

Voor iedereen een uitdaging: juiste houding, juiste aandacht, ademcontrole, concentratie en .. verantwoordelijkheid voor de veiligheid, die van jezelf en die van alle anderen op de baan.

Meld je aan bij Wijnie Hoogland, secretaris

via de website van www.schietverenigingtref.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie