SV Odijk gaat voor kunstgras met kurk

25 maart 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Tijdens de bijzondere Algemene Ledenvergadering van SV Odijk Voetbal van vorige week is duidelijk geworden dat de club gaat inzetten op een kunstgras trainingsveld. Eerder was de ambitie een kunstgras wedstrijdveld aan te leggen, maar de kosten daarvoor blijken te hoog. Tijdens de vergadering waren 82 (ouders van) leden aanwezig.

Agnes Corbeij

Tijdens de vergadering gaf het bestuur zelf een negatief advies voor een kunstgras wedstrijdveld. De contributie zou in dat geval met 25 tot 30 procent moeten stijgen. Ook zou het financiële risico voor de club te groot zijn. Door te kiezen voor een kunstgras trainingsveld, komt de club uit met een contributiestijging van 10 procent en hoeven de kosten van consumpties nauwelijks omhoog. Daar konden de meeste aanwezigen mee instemmen. Een derde optie was helemaal geen kunstgrasveld aan te leggen. Daar was geen meerderheid voor.

Het wordt een kunstgrasveld met kurk en geen granulaatkorrels, die vorig jaar voor veel ophef zorgden na een aflevering van Zembla waarin gezegd werd dat deze korrels kankerverwekkend zouden zijn. Het belangrijkste doel wordt met de aanleg van dit veld behaald: de jeugd kan ook bij nat weer gewoon doortrainen.

Bij de gemeente was al een collegebesluit in voorbereiding voor de aanleg van een kunstgras wedstrijdveld, dat moet nu aangepast worden. De vereniging hoopt dat het veld alsnog deze zomer aangelegd kan worden. Daarnaast zet het bestuur in op extra onderhoud voor het hoodveld en renovatie van veld 2. Volgend seizoen zou dan het hoofdveld gerenoveerd moeten worden.

Vorig jaar koos buurtvereniging SV Aurora in Werkhoven ervoor om helemaal geen kunstgras aan te leggen, mede om financiële redenen. In Bunnik ligt wel al een aantal jaren een kunstgras wedstrijdveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie