HCKR gaat nieuwe fase in

29 maart 2017 om 00:00 Sport

BUNNIK Hockey Club Kromme Rijn groeide in zes jaar tijd van een grap tijdens een buurtbarbecue uit tot volwassen club met 450 leden. Deze maand werd voorzitter Ton van Hekezen - een van de oprichters - opgevolgd door Stijn Rooijakkers. Bunniks Nieuws gaat in gesprek met beide heren.

Agnes Corbeij

Behalve Ton van Hekezen, is ook oprichter Rogier Dolle gestopt als bestuurslid. Zij waren de laatste twee oprichters die het bestuur verlieten. Voor de club is het tijd voor een nieuwe fase, die van volwassenheid. Rogier Dolle wordt opgevolgd door Ronald Michels.

Hoe omschrijf je de afgelopen jaren bij HCKR?

Ton: "Intens. Ik ben erin gerold en erin gegroeid. De club is in sneltreinvaart volwassen geworden. De oprichting van een hockeyclub in Bunnik was een onverwacht groot succes."

Hoe kijk je terug op jouw rol als voorzitter?

Ton: "Het was intensief en leuk. Ik krijg warme gevoelens als ik terugdenk aan de omgang met vrijwilligers en leden. Ik kreeg veel waardering en de avond van mijn afscheid was ontroerend. Ik stop nu omdat het erg veel tijd heeft gekost en ik het nu, na zes jaar goed kan overdragen. De plannen voor het tweede veld zijn in vergevorderd stadium."

Wat ga jij anders doen dan Ton?

Stijn: "Ton wist alles van de club, van begin tot einde. Dat lukt mij niet, daar is HCKR nu te groot voor. We gaan meer via commissies werken, die ieder hun eigen rol hebben binnen de vereniging. De club kan niet meer drijven op een handjevol mensen. Wat hetzelfde blijft, is het belang van respect en plezier."

Het hele interview met beide heren, staat deze week in de papieren versie van het Bunniks Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie