Mijn strijd tegen ALS!

22 maart 2017 om 00:00 Sport

4 mei reis ik naar Italië met de organisatie Ledro4Life om me in te zetten voor de spierziekte ALS.

ALS is een spierziekte waarbij het functioneren van de spieren steeds verder achteruit gaat met uiteindelijk overlijden als gevolg, meestal doordat de ademhalingsspieren er mee op houden.

De levensverwachting van iemand met ALS is slechts drie tot vijf jaar na de eerste symptomen. Dit, mede doordat er nog weinig bekent is over deze ziekte. Zo is er nog weinig tot niks bekent over de oorzaak van ALS en is er op dit moment nog geen medicijn dat ALS kan genezen. Ook is er nog geen geneesmiddel tegen ALS. Het is hooguit mogelijk om met het medicijn Rilutek het ziekteproces te vertragen. Dit verhoogt de levensverwachting echter maar met drie tot zes maanden…

Ik geloof dat we met meer mogelijkheden tot onderzoek, meer resultaat kunnen boeken in de strijd tegen ALS. Daarom stap ik 5 mei op de mountainbike om een pittige tour af te leggen in Valle di Ledro. De tocht zal ongeveer 55 kilometer lang zijn en eindigen op een hoogte van 1800 meter. Hier moet ik natuurlijk nog even flink voor trainen maar daar ben ik al druk mee bezig!

De reden dat ik mij inzet voor ALS is niet omdat ik zelf iemand in mijn familie/vrienden kring heb met deze ziekte. Betekend nog niet dat ik mijn steentje niet hoef bij te dragen. Vaak is het zo dat er geholpen wordt wanneer men met iets verbonden is, bijvoorbeeld door dat een dierbare de ziekte heeft, en dat is logisch natuurlijk! Maar ook als dat niet het geval is kan je helpen! Naast dat stichting ALS er natuurlijk goed mee geholpen wordt, is het voor mij ook nog eens een ontzettende uitdaging. Afgelopen jaren heb ik weinig tot niks aan sport gedaan en moet ik mij in korte tijd zo snel mogelijk in vorm weten te krijgen, maar we gaan er gewoon voor!

Momenteel ben ik ook al druk bezig geweest met geld inzamelen. Dit is ontzettend hard gegaan en inmiddels is de 1000,- al gepasseerd. Maar met nog 7 weken in het vooruitzicht ga ik natuurlijk door. Alle kleine beetjes helpen en elke euro telt. Ik zou er ontzettend mee geholpen zijn als u mij daar bij zou willen helpen!

Via deze link kun je volgen hoe veel ik al heb opgehaald:

http://ledro4life.eu/profile/Thijs-Jansen/

Via deze link kun je een donatie achterlaten:

http://ledro4life.eu/doneren/

(vergeet niet om mijn naam te selecteren)

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Thijs Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie