Bouwplannen geitenweitje

22 maart 2017 om 00:00 Nieuws

ODIJK Het plan om op het geitenweitje van de kinderboerderij Dier en Wij zes sociale huurwoningen in twee woonlagen te bouwen wordt opgestart. Een deel van de opbrengst - geraamd op 90.000 euro - wordt geïnvesteerd in de kinderboerderij.

Agnes Corbeij

Sinds de vaststelling van het bestemmingsplan Dorp Odijk in 2014 en het Actieplan Sociale Woningbouw in december 2015 zijn hier plannen voor sociale woningbouw. Het gaat om de weide tussen de Rozelaar en de Korenbloem. Met bestuur van Dier en Wij was tegen de plannen, omdat het houden van schapen en geiten zonder een tweede wei onmogelijk is. Inmiddels is duidelijk dat er een andere wei voor terug komt.

De gemeente wil een win-win situatie creëren. Aan de ene kant wordt het aantal sociale huurwoningen vergroot. Aan de andere kant wil de gemeente een deel van de opbrengst investeren in de kinderboerderij, zodat de maatschappelijke rol vergroot kan worden.

Er is een verkennend gesprek gevoerd met woningcorporatie Lekstede. Zodra de plannen concreter zijn, wordt met de kinderboerderij en omwonenden overlegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie