Volleybal van alle kanten

22 maart 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Volleybal kan in vele vormen in Odijk. In de zaal, op het zand, in competitieverband, als recreant of vanuit Stichting Welzijn Ouderen. De volleybalvereniging bracht vorige week een promotiefilmpje uit. Op 20 en 21 mei vindt de tweede editie van het beachvolleybaltoernooi plaats.

Agnes Corbeij

VC Krommerijn telt 13 competitieteams en een recreantenteam. Sinds vorig jaar zijn er veel nieuwe initiatieven genomen, zoals het eerste beachvolleybaltoernooi, een nieuwe website en het eerste Krokusvolleybaltoernooi op 28 februari. Ook kwamen er nieuwe clubshirts, werd er een clinic gegeven door de dames van Sliedrecht Sport en werd er een promotiefilm gemaakt.

FILM Dat filmpje van vijf minuten werd vorige week gepresenteerd. Het initiatief hiertoe werd genomen door Dick Kaas. "Vorig jaar hebben we met alle leden gebrainstormd om erachter te komen wat de leden kunnen betekenen voor de club. Toen bleek dat een van onze leden, Ton Berends, als hobby films maakt." Met interviews en beelden van de training is het een dynamisch geheel geworden. Het filmpje is te zien op vckrommerijn.nl .

Dick: "Als vereniging willen we naar buiten communiceren, niet alleen binnen de vereniging. Dit filmpje draagt daaraan bij en het is weer eens iets anders dan geschreven tekst."

OUDEREN Behalve de genoemde teams, is het in Odijk ook mogelijk om volleybal te spelen via Stichting Welzijn Ouderen. Deze volleybalclub bestaat al meer dan dertig jaar en al die tijd geeft Ineke Dekker de training. "Ik geef al meer dan veertig jaar les in het kader van 'Meer Bewegen voor Ouderen'. Eerst gaf ik gymnastiek, nu alweer lange tijd volleybal."

De teamleden zijn boven de 50 en sommigen zelfs boven de 80. Het eerste kwartier doet de groep oefeningen, om warm te worden en de techniek te leren. "Veel mensen die bij mij beginnen, hebben nog nooit gevolleybald. Dat geeft niet, je kunt het best nog leren." Daarna is er een uur de tijd voor een potje volleybal, zes tegen zes.

AANSTEKELIJK De gezelligheid is bij deze groep ook heel belangrijk. Zowel tijdens het spel als na afloop. Een van de teamleden: "Het is een leuk spel en het feit dat je in een team zit is leuk. Hoe langer je samen speelt, hoe beter het overspelen ook gaat." Het enthousiasme van Ineke is wel onmisbaar. "Dat doet ze fantastisch en werkt aanstekelijk."

De groep heeft ruimte voor nieuwe leden. In de zomer ligt het vier maanden stil. Ineke: "Dan is het mooi weer, gaan we fietsen en wandelen en op vakantie." In september gaat de club weer van start. In de winter gaat volleybal altijd door.

BEACH Vanuit VC Krommerijn wordt voor de tweede keer het beachvolleybaltoernooi georganiseerd, voor leden en niet-leden. Allerlei teams kunnen zich opgeven, als buren, vrienden, familie of collega's. Op vrijdag wordt de parkeerplaats op het Rijneiland volgestort met zand en op zaterdag 20 en zondag 21 mei wordt het toernooi gespeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie