BLTC De Niënhof: Let's mix, enjoy and …. join forces!

12 maart 2017 om 00:00 Sport

Recent is 2016 met de Algemene LedenVergadering ook financieel afgesloten. Vorig jaar hebben we onze gravelbanen vernieuwd en was er voor het eerst tennisles in de winterperiode. Hier werd gretig gebruik van gemaakt: van maandag tot en met donderdag was hiervoor één baan in gebruik. Onder plezierige en deskundige begeleiding van Paul Tichelaar van tennisschool BTA hebben niet alleen onze seniorleden, maar in ieder geval ook onze oudere jeugdleden zichtbaar genoten. Na jaren gebruik gemaakt te hebben van de diensten van BTA was het ook daar tijd voor vernieuwing. Vanaf april gaat One2Tennis onze vereniging en haar leden verder helpen in haar/hun ontwikkeling. Helaas nemen we daardoor ook afscheid van Paul, een trainer die ik van harte kan aanbevelen!

Met 14 senioren competitieteams neemt BLTC De Niënhof deel aan de voorjaarscompetitie. Ons eerste damesteam speelt zelfs topklasse! Op woensdagavonden gaan we tossen en de maandelijkse vrijdagavonden met het biertje van de maand begint ook een traditie te worden. Op 17 maart is er een mixevent. In juni spelen we de clubkampioenschappen en vieren we ons 45-jarig jubileum. Eind juli gevolgd door het open toernooi en in september/oktober de najaarscompetitie, maar dat is allemaal nog ver weg.

Onze tennisbond (KNLTB) kampt al jaren met een teruglopend aantal leden en wil dat uiteraard keren. Zo wordt dit jaar voor het eerst op woensdagen de zomeravondcompetitie gespeeld. Een ander middel dat de KNLTB inzet is het zogenaamde "compact spelen". In plaats van een derde, beslissende set wordt er een super tiebreak gespeeld (winnaar is degene die het eerst 10 punten heeft met 2 punten verschil). Ook bij deuce wordt er één punt gespeeld, de winnaar wint de game. Hiermee wordt de duur van een tenniswedstrijd verkort waardoor plannen gemakkelijker wordt.

BLTC De Niënhof kampt met een teruglopend ledenaantal. Dit jaar gaan we daar onder begeleiding van de buurtsportcoach verandering in aanbrengen. De kunst is om zoveel mogelijk leden enthousiast te maken om mee te bouwen aan de toekomst van onze prachtige vereniging! Op dinsdagavond 14 maart trappen we af met een brainstormavond. Het thema van deze avond: let's mix, enjoy and join forces!

Nieuwsgierig geworden naar onze vereniging? Kom de sfeer proeven onder het genot van een hapje en een drankje tijdens een tossavond of competitiedag. Voor vragen kun je me bereiken via tc@nienhof.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie