Kunst &Wine gaan hand in hand

11 maart 2017 om 00:00 Sport

BUNNIK Terry Westacott maakt in zijn wijnwinkel &Wine ruimte voor kunst. Tijdelijk doopt hij de zaak om tot Kunst &Wine en om de week stelt hij aan twee kunstenaars een aantal planken beschikbaar voor schilderijen, beelden en andere kunstwerken van het kunstcollectief Kijk Kunst in Bunnik (KKiB). Deze week trappen af: Helene Brink en Ria Louist.

Agnes Corbeij

Het idee ontstond tijdens de laatste etalageroute van de KKiB, vorig jaar oktober. Toen had Terry kunst van Jeanette Turpijn in de winkel staan. De twee raakten aan de praat en besloten de samenwerking voort te zetten. Terry: "Lang geleden was ik in loondienst bij Gall en Gall in Nijmegen en toen leerde in de combinatie met kunst kennen, in het kader van een Gall-erie. Kunst en wijn vullen elkaar gewoon goed aan."

VERRASSING Terry is geen kunstkenner, maar  vertrouwt op de collectie van de KKiB. "Voor mij levert het veel op. Ik heb eens iets anders in de winkel, dat trekt weer andere mensen. Voor de vaste klanten is het een leuke verrassing. Voor de kunstenaar kan het betekenen dat hij of zij werken kan laten zien en wellicht zelfs verkoopt."

De kunstenaressen zijn erg blij met de samenwerking, die zij zien als een kans. Ria maakt schilderijen, in verschillende stijlen. Ria: "Ik schilder veel landschappelijke schilderijen. Mijn werk wordt soms abstract gevonden, maar ik begin altijd vanuit de werkelijkheid. Door de manier van schilderen wordt die soms geabstraheerd."

KISTJES Van Helene Brink zullen meer driedimensionale kunstwerken te zien zijn, voor de afwisseling. "Ik hou van sigarendoosjes, wijnkisten en andere doosjes, om kunstwerken in te maken. De kistjes kunnen dicht en meegenomen worden. Ik noem het ook wel draagbare kunst voor de flexplek van tegenwoordig." Helene laat zich inspireren door het doosje of de kist en maakt er een kunstwerk van met het materiaal dat voorhanden is.

Deze week is de kunst te zien en tijdens de afsluiting op zaterdag 18 maart zijn Helene Brink en Ria Louist ook in de winkel aanwezig, van 13.00 tot 16.00 uur. Terry Westacott schenkt dan een wijntje. Een week later wordt de volgende tentoonstelling weer opgebouwd. Zo gaat het tien weken door, vijf tentoonstellingen met steeds een week tussenpauze. En elke zaterdag na een tentoonstelling is er een afsluiting op zaterdag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie