WNF Utrecht organiseert een groots event tijdens Earth Hour 25 maart: water en vuur voor de haai

9 maart 2017 om 00:00 Nieuws

Zaterdag 25 maart doen wereldwijd beroemde bouwwerken en miljoenen mensen om 20.30 uur lokale tijd gedurende een uur de lichten uit voor Earth Hour. Zo laten zij zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden en de opwarming van de aarde willen stoppen. Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen voor de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur. Op de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen bij Utrecht gaat niet alleen het licht uit, er worden ook fakkels en lampionnen aangestoken tijdens het Earth Hour-event 'Water en vuur'. De opbrengst van dit event gaat volledig naar de bescherming van de haai voor de actie 'Red de haai' van het Wereld Natuur Fonds.

Exclusief event Utrecht

WNF Utrecht pakt dit jaar tijdens Earth Hour uit met een groots evenement: kanoën, barbecueën, vuurspuwers en interactieve lichtprojectie-kunst. Eventorganisator Thamar Keuning vertelt: "We mogen dit jaar gebruik maken van een prachtige locatie. Over de Kromme Rijn kanoën deelnemers via een sprookjesachtige route naar het landhuis van Stayokay Utrecht-Bunnik. Dit landhuis ligt midden tussen de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Hier staan vuurkorven voor de deelnemers klaar om zich aan op te warmen. Gasten worden ondertussen geëntertaind door interactieve lichtprojecties van LiGHT-UP Collective en de vuurspuwers van Cirque du Freaq. Als de klok 'Earth Hour' slaat - om 20.30 uur - gaan alle lichten uit en staat de vegetarische barbecue klaar. Het is dus echt barbecueën in het donker. Akoestische livemuziek van de Stranger Blues band maakt de avond helemaal compleet".

'Red de Haai'

Earth Hour Utrecht staat dit jaar in het teken van de top roofdier van de zee. Van walvishaai, zijdehaai tot tijgerhaai: 33 procent van de haaiensoorten wordt ernstig bedreigd. Aan het eind van de avond geeft een bioloog een gepassioneerde lezing over haaien en wat het WNF doet om de haai te beschermen. De opbrengst van deze avond gaat dan ook naar de actie 'Red de Haai' van het Wereld Natuur Fonds.

Deelname aan het Earth Hour-event kost € 47,50 per persoon (inclusief kanotocht, broodjes bakken, livemuziek en acts, vegetarische BBQ, lezing en bijdrage aan 'Red de Haai'). Voor meer informatie en aanmelden (tot 18 maart) www.wnf.nl/eh-utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie