'Dat Bunnik internationale allure heeft, kwam eerst niet bij ons op'

28 februari 2017 om 00:00 Nieuws

Wat bied je buitenlandse gasten aan om te doen of te gaan ervaren in of rond Bunnik? Voor die lastige vraag stonden mijn vrouw en ik toen we loges kregen uit Ierland. We dachten echt: "Wat kunnen we hen nu laten zien van Bunnik?" We konden alleen maar denken aan de HEMA, want de komst daarvan heeft Bunnik pas echt op de kaart gezet.

We dachten eerder nog om de gasten te trakteren op het Rijksmuseum Amsterdam, fotomuseum Eye, de Erasmusbrug Rotterdam of het Dierenpark Rhenen. Wat zaten wij toch fout met deze gedachten! De Ierse gasten vonden Bunnik al snel fantastisch. Dat je hier veilig en vlak kunt fietsen. Is fantastisch. Dat alle huizen hier met hulp van architecten zijn gebouwd. Ook fantastisch. En alles zo dichtbij; op loopafstand gewoon. Helemaal fantastisch.

De Ierse gasten wilden alleen nog maar méér van Bunnik. Wij zagen in dat we onze gasten moesten trakteren op een Bunnik's perspectief. En dat hebben we gedaan. Vanaf dat moment was het: Bunnik first!

Eerst brachten de Ieren in aanraking met de showroom van Holtkamper tenttrailers, maar ook met het lopen langs de Kromme Rijn en het drinken van een glas chocolademelk bij de Veldkeuken. De dag erna stond in het teken van een fietstocht naar de Domtoren van Utrecht, via het Wilhelminapark, waarna we de Dom Utrecht beklommen. Vanaf 95 meter hoogte konden we aanwijzen hoe mooi Bunnik ligt tussen de bomen.

Op de laatste dag stond de uitvalsweg naar Zeist centraal. Langs mooie boerderijen kwamen we uit op de Prinses Margrietstraat te Zeist waar je de bossen in kunt. Op weg naar de Schaapskooi beland je dan in een prachtig duinlandschap. Zo gezien blijkt Bunnik ook nog een badplaats te zijn.

Kortom, schrijf Bunnik niet af. Er is zoveel te zien en te beleven voor gasten die u mogelijk nog gaat ontvangen. Het is kiezen geblazen. Aan de Uithof zijn we al helemaal niet toegekomen. Laat staan het tonen van de siertuin met de Groene Giraffe op de Molenweg. Dat bewaren we voor het volgende bezoek van de Ieren. Ze komen zeker nog eens terug!

We hebben onze ervaringen op video vastgelegd. Krijg ook even het gevoel om toerist te zijn in Bunnik. Bekijk nu de video!

http://bit.ly/bunniktour

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie