Nieuwe beuken voor begraafplaats

27 februari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK De Algemene Begraafplaats in Bunnik is sinds afgelopen vrijdag twee mooie beuken rijker. Die zijn geschonken door de Bunnikse kwekersfamilie Doeser, in aanwezigheid van burgemeester Hans Martijn Ostendorp en het bestuur van de begraafplaats. Met een voor deze plek ongebruikelijke vrolijkheid werden de bomen door drie generaties tegelijk geplant.

Ari Doeser nam het initiatief voor het planten van de beuken. Hij had een tekening meegenomen van het oorspronkelijke ouderlijk huis aan de Provincialeweg dat in de jaren '60 is afgebroken. Bunnik en de familie Doeser hebben volgens hem een speciale band, vader Doeser was jaren actief in de politiek en de kerk. "Onze ouders en grootouders liggen begraven op deze begraafplaats. Naast het graf van onze ouders stond een mooie grote berk uit de tuin bij hun huis, maar die is vorig jaar verwijderd omdat hij te groot werd." De familie vond de begraafplaats wat kaal, en stelde daarom voor om twee nieuwe bomen te planten. Ari Doeser is betrokken bij het fonds Perzik van Onsterfelijkheid, dat het onderhoud van schrijversgraven verzorgt. Als voorbeeld van een aantrekkelijke groene begraafplaats noemde hij Soestbergen aan de Gansstraat in Utrecht. "Dat is een echt aards paradijs. Het is een aantrekkelijk park met veel bomen, vogels en oude grafmonumenten. Veel buurtbewoners maken daar een wandelingetje."

Burgemeester Ostendorp refereerde aan de in de huidige tijd wat ongebruikelijke ligging van de begraafplaats, dicht tegen het bedrijventerrein aan. "Ik doe mijn best om het dorp groen en leefbaar te houden, en de familie Doeser heeft daarbij een speciaal plekje." Hij noemde het een mooi initiatief om bomen te schenken. De familie Doeser hoopt dat meer Bunnikers hun voorbeeld volgen zodat de begraafplaats groener wordt. "Het zou leuk zijn als ook dit voor buurtbewoners een aantrekkelijk parkje wordt om een ommetje door te maken."

Foto: Drie generaties Doeser plantten samen twee beuken. Ze hopen dat de begraafplaats meer bomen krijgt, zodat het een mooie groene plek wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie